Back to top

Új diákpolgármestere lett Dunaszerdahelynek

Publikálva: 2021, november 12 - 16:35
Egy év kényszerű szünet után, a korábbi hagyományt folytatva újra diákpolgármester-választás helyszíne volt a városháza nagy ülésterme.
Új diákpolgármestere lett Dunaszerdahelynek

A dunaszerdahelyi városi képviselő-testület Ifjúsági és Sportbizottsága,

valamint Oktatási és Kulturális Bizottsága által meghirdetett választáson az idén két iskola jelöltje mérette meg magát.

A hivatalban lévő diákpolgármester, Bokros Bianka röviden beszámolt az elmúlt időszakban végzett tevékenységéről, majd a 2021/22-es tanév jelöltjeinek bemutatkozása, programjuk bemutatása következett.

A Szent István téri Közös Igazgatású Iskola képviseletében Ollé Nancy, a Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola jelöltjeként pedig Fialka Tamás adták elő városunk alpolgármesterei, A. Szabó László és Karaffa Attila, a képviselő-testület bizottságainak elnökei, Gútay László és Nagy Krisztián, az ifjúságpolitikai megbízott, Bugár György, Bokros Bianka, előző diákpolgármester, valamint a város iskoláinak diákképviselői előtt elképzeléseiket.

A fiatalok tervei előremutatók, ugyanakkor mind megvalósíthatók - szögezték le mind a városvezetők, mind pedig a bizottsági elnökök, akik mindannyian kiegészítő kérdéseket tettek fel mindkét jelöltnek. Az iskolák képviselői, akik egyben döntnökök is voltak a választáson, titkos szavazással választották meg az új diákpolgármestert.

Szoros befutóval, 6:5 arányban végül Fialka Tamás tervei győzték meg a választókat, de ezúttal a csupán egy szavazattal lemaradó Ollé Nancy is kapott feladatot: diák-alpolgármesterként dolgozhat együtt Fialka Tamással.

A hivatalos beiktatásra jövő hét csütörtökön kerül sor, amikor Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere fogadja majd Fialka Tamás polgármestert, valamint Ollé Nancy alpolgármestert.

Szöveg és kép: -rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies