Back to top

Új biztonsági funkciókat kapott a Facebook Messenger

Publikálva: 2021, augusztus 19 - 09:14
A Facebook egy blogposztban jelentette be, hogy több újítást is bevezettek a Messenger appban, amelyek a biztonságosabb kommunikációt szolgáltják.
Új biztonsági funkciókat kapott a Facebook Messenger

Titkosított hang- és videóhívások

Az egyik legfontosabb újítás, hogy már be lehet kapcsolni a végponti titkosítást a hanghívásoknál és a videóhívásoknál is. Ezt azt jelenti, hogy a beszélgetés csak a két fél készülékén értelmezhető, ezek között pedig titkosítottan kerülnek tovbbításra az adatok, amikhez még maga a Facebook sem fér hozzá.

A funkció nem alapértelmezett, külön be kell kapcsolni mindkét félnek. Egyébként nem mindenkinél egyszerre válik elérhetővé, ez a régiótól is függ, érdemes türelemmel várni.

Új opciók az automatikasan eltűnő üzenetenél

Nem mindig van arra szükség, hogy a beszélgetések hosszabb távon is megmaradjanak, ezért a Facebook már korábban bevezette az Eltűnéses módot, amelyet bekapcsolva egy idő után automatikusan törlődnek az üzenetek. Most pedig frissült a funkció, már sokkal több lehetőségünk van az idő beállítására. Az automatikus törlés ideje az üzenet megnyitásától számítva 5 másodperctől egészen 24 óráig terjedhet.

További újításokat tesztelnek

Az eddig emltett újításokat elvileg már be is vezették, és továbbiak is tervben vannak. A közeljövőben érkezhet a végponti titkosítás a csoportos Messenger-beszélgetésekbe és hívásokba, illetve az Instagram direkt üzenetek is megkapják a funkciót.

napidroid.hu

Ezt már olvasta?

Cookies