Back to top

Üde zene a városháza udvarán

Publikálva: 2018, július 20 - 12:21
A Hoppáré üde színfoltja Győr városának, de ma este Dunaszerdahelyre is elhozzák ezt az üdeséget - köszöntötte a fellépőket és a közönséget Takács Tímea, az Udvari Muzsika koncertsorozatok szervezője.

A közelmúltban létrehozott Kulturális Akciócsoport együttműködésének köszönhetően valósulhatott meg a csütörtök esti koncert, az első ilyen közös program kapcsán a CULTACROSS projekt győri képviselői is tiszteletüket tették Dunaszerdahelyen, mégpedig Németh Tamás igazgató-helyettes, valamint Herke Zoltán projektmenedzser. Herke Zoltán örömét fejezte ki, hogy a kultúra területén már ilyen látványos előrelépés történt, az e heti és a jövő heti koncert megvalósulása a közös munka eredménye. Természetesen az együttműködésnek köszönhetően a jövőben további csoportok szerepelnek majd városunkban, ahogy dunaszerdahelyiek is fellépnek majd Győrben.
(az írás folytatódik a képek után)

A köszöntők után azt est főszereplőié volt a terep, a Hoppáré valóban üde hangulatot varázsolt a dunaszerdahelyi városháza udvarára. Magyar és külföldi előadók ismert zeneszámait hallhattuk előadásukban. Megidézték Karády Katalint, Cserháti Zsuzsát, de musicalt, tangót, vagy éppen a nagyon ismert hegedűszóló, a Pacsirta egyedi átiratát is hallhatta a közönség. A Hoppáré zenekarból ezúttal öten jöttek városunkba: mégpedig az együttes vezetője, a gitáron virtuózkodó Burai Zsolt, a basszusgitáros Horváth Mihály, a dobokat „kezelő” Tarjányi Dávid, a hegedűn csodát művelő Járóka Sándor tették teljessé az énekfelelős, Szalai Zsófi előadását.

Több fajta stílusban, több felállásban játszunk, és addig szeretnénk játszani, amíg van közönség, amely ugyanúgy szereti a muzsikánkat, mint mi magunk - köszönt el Dunaszerdahelytől Burai Zsolt.

Ezt már olvasta?

Cookies