Back to top

U12: DAC-siker az első Összetartozás Kupán

Publikálva: 2022, június 20 - 21:39
A dobogó legfelső fokára állhatott fel U12-es csapatunk a MOL Akadémián lezajlott Összetartozás Kupán. A vasárnap első alkalommal megrendezett korosztályos futballtornán összesen 12 csapat vett részt, melyek 6 országból érkeztek.
U12: DAC-siker az első Összetartozás Kupán

Az Összetartozás Kupára a Kárpát-medence magyar kötődésű futballklubjainak korosztályos csapatai kaptak meghívást. A 12 együttes két csoportra osztva vívta a mérkőzéseket. Németh Krisztián, a MOL Akadémia ifjúsági sportigazgatója elmondta, szeretnénk hagyományt teremteni a tornával. „Első alkalommal rendeztük meg az Összetartozás Kupát az U12-es korosztályban itt, a Felvidéken. Az összetartozás jegyében hívtuk meg a Kárpát-medence magyar futballklubjainak fiatal játékosait, a célunk pedig, hogy ez tradícióvá váljon a jövőben. Fiatal játékosaink számára is nagyon fontos a tapasztalatszerzés az ilyen nemzetközi megmérettetéseken. Mindez nemcsak a képzés és a gyakorlás szempontjából hasznos, hanem a különböző futballkultúrák találkozásának, megismerésének szempontjából is” – tette hozzá Németh Krisztián.

Az egynapos rendezvényen már reggel kilenc órakor útjára indult a labda, a döntőt pedig délután tartották, és számunkra annál nagyobb volt az öröm, hogy a mi csapatunk részvételével. Ravasz Tibor fiatal tanítványai a Puskás Akadémiával mérkőztek meg az elsőségért, s a tikkasztó hőségben lejátszott finálé után végül mi emelhettük magasba a győztesnek járó serleget. „Elsősorban gratulálok a srácoknak, hiszen a többi korosztály már a szabadságát töltötte, amikor ők még mindig készültek az Összetartozás Kupára. Nagyon jó teljesítményt nyújtva veretlenül nyertük meg a tornát. A versenynap minden egyes fázisában volt olyan játékos, aki a csapat élére tudott állni, és el tudta dönteni a szoros mérkőzéseket, a sikert mégis egységesen, csapatként értük el. Úgy gondolom, az egyik legjobb játékot nyújtva megérdemelten végeztünk az első helyen. Remélem, hogy a vendégeink is jól érezték magukat nálunk, és pozitív élményekkel távoztak Dunaszerdahelyről” – értékelt Ravasz Tibor, az U12-es csapat edzője, akinek növendékei egy döntetlen mellett minden mérkőzésüket megnyerték.

Csapatunk elért eredményei:
DAC 1904-PARTIUM LA Szatmárnémeti 7:0
DAC 1904-FK Csíkszereda 2:1
DAC 1904-Puskás Akadémia 1:1
DAC 1904-KFC Komárom 3:0
DAC 1904-NK Nafta Lendva 2:0
DAC 1904-FC ETO Győr 3:1 – elődöntő
DAC 1904-Puskás Akadémia 3:1 – döntő

A többi együttes is izgalmas párharcokat vívott. A bronzérmet testvércsapatunk, az FC ETO Győr U12 szerezte meg. A zöld-fehér srácok a kassaiakat győzték le a harmadik helyért rendezett találkozón. 

A végső sorrend a következőképp alakult:
1. DAC 1904
2. Puskás Akadémia
3. FC ETO Győr
4. FC Kassa
5. TSC Topolya
6. FK Csíkszereda
7. KFC Komárom
8. MFA Munkács
9. KIRÁLY SE
10. NK Nafta Lendva
11. Sepsiszentgyörgy
12. PARTIUM LA Szatmárnémeti

Az Összetartozás Kupa legjobb játékosának járó díjat Varga Levente vehette át, aki a Puskás Akadémia növendéke. A legjobb kapust a TSC Topolya adta Angyalovics István személyében, a gólkirályi címen pedig hárman is osztoztak: Németh Levente (DAC 1904), Tóth Ludvai Dávid (FC ETO Győr) és Damian Adi (FC Kassa). 

Minden játékosnak, edzőnek, szervezőnek és stábtagnak köszönjük a részvételt! Megcsináltuk! Jövőre találkozunk. A győztes sárga-kék csapatnak pedig szívből gratulálunk!

Forrás: dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies