Back to top

Ezüstérmesek lettek az U14-es fiúk!

Publikálva: 2022, június 16 - 12:39
Drámai csatában, tizenegyesrúgásokkal dőlt el az országos bajnoki cím sorsa az U14-es korosztályban. Csapatunk a Rózsaheggyel vívta a Keremcsén megrendezett bajnoki finálét, amely után az ezüstérem került a sárga-kékek nyakába.
Ezüstérmesek lettek az U14-es fiúk!

Kiélezett küzdelmet hozott az U14-es csapatok szerdai országos döntője a Besztercebánya városrészében megrendezett futballpályán. Csapatunk a bajnokság nyugat-szlovákiai csoportjának megnyerésével vívta ki magának a fináléban való részvételt, ahol a liptói korosztályos együttessel kellett szembenéznie. A kétszer 35 perces mérkőzés első félidejében a narancs mezesek jutottak vezetéshez, Jakub Skypala találata rezgette meg a hálónkat a 29. percben – 0:1.

A mieink azonban nem adták fel, és hajtottak tovább az egyenlítő gólért, amely tíz perccel a rendes játékidő vége előtt meg is született: Erik Magyarics mesterien célzott a hosszúba – 1:1. A semleges pályán megrendezett találkozón tetőfokára hágott az izgalom, ahogy peregtek a hátralévő játékpercek, de a hármas sípszóig több találat már született, így jöhettek az országos bajnoki cím sorsáról döntő tizenegyesek.

Az első körben mindkét fél értékesítette a büntetőt, részünkről a csapat kapitánya, Majoros Dániel volt eredményes. A második körben magunkhoz ragadtuk a vezetést: a rózsahegyiek kihagyták, Fehér Máté viszont berúgta. A folytatásban viszont nem állt mellénk Fortuna, Bősze Levente és Varga Kristóf próbálkozása nem sikerült, a liptói ificsapat pedig értékesítette a büntetőket, s ennek köszönhetően megnyerte az országos bajnokság döntőjét.

Elkeseredésre egyáltalán nincs ok, a fiúk nyakában pompásan csillog az ezüstérem. Így gondolja a csapat vezetőedzője, Jozef Paľo is, aki a lefújást követően ekképp nyilatkozott: „Nagyon jó mérkőzést játszottunk, melyen az első tíz perc után átvettük a kezdeményezést, és a második félidőben már mi domináltunk, s össze is jött az egyenlítés. A tizenegyes már olyan, mint a lottósorsolás. Nemcsak a mai meccset kell értékelni, hanem az egész szezont. A srácok végig a maximumot nyújtották, a hozzáállásukkal nem volt semmi gond. A döntő az egész szezon megkoronázása volt.”

U19-es országos bajnoki döntő:
DAC 1904 – MFK RÓZSAHEGY 1:1 – büntetők után: 3:5
Gólszerzőink:
 Magyarics, Majoros, Fehér
Helyszín: Keremcse-Besztercebánya
Nézőszám: 160

Nagy Krisztián / dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies