Back to top

A tudás birodalmába léptek a Kodály alapiskola elsősei is

Publikálva: 2021, szeptember 2 - 14:06
A tavalyi után másodjára is a korábbiaktól eltérő módon indult az új tanév a Kodály Zoltán Alapiskolában.
A tudás birodalmába léptek a Kodály alapiskola elsősei is

A diákok két időpontban érkeztek az iskolába, a hivatalos megnyitón csak a kis elsősöket és a frissen felső tagozatos, ötödikeseket fogadták, míg a többi osztály már a tantermekben találkozott az új tanév kezdetén az osztályfőnökkel.

Ibolya Olivér, az iskola igazgatója köszöntötte a megjelent diákokat és szüleiket.

Mint mondta, kicsit szomorkás a diákok számára a tanévnyitó napja, hisz véget ért a nyári szünet, de egyben örömteli is, hiszen új kalandok, új kihívások várnak rájuk. Az idén iskolába lépő 26 elsőshöz szólva kiemelte, életük során újabb mérföldkőhöz érkeztek, itt állnak az iskola ajtaja előtt, hogy megkezdjék a tanulást, majd az évek alatt tovább lépkedjenek a tudás birodalmában.

Külön köszöntötte azokat az ötödikbe érkezőket, akik korábban más iskolába jártak, nekik, illetve az összes diáknak azt kívánta, érezzék jól magukat a Kodály Zoltán Alapiskola falai közt.

A. Szabó László, Dunaszerdahely alpolgármestere a város és saját nevében is üdvözölte a tanévnyitóra érkezőket. Tudja, felemás érzésekkel érkeztek a gyerekek az iskolába, mivel véget ért a felhőtlen szórakozás ideje, újra dolgozni, tanulni kell. Ugyanakkor örömét fejezte ki, hogy az elmúlt időszak nehézségei után, amikor csak számítógépen keresztül kommunikálhattak a diákok és a tanárok, újra személyesen találkozhattak az iskola udvarán, és egy új, remélhetőleg jobb tanévet kezdhetnek.

„A magam részéről néhány fontos dolgot kívánok mindenkinek: egyrészt sok-sok pozitív élményt, másrészt játékos tanulást, de legfőképpen jó egészséget erre az új tanévre, és sok sikert gyerekeknek, szülőknek és pedagógusoknak egyaránt“ - fogalmazott A. Szabó László.

A köszöntő szavak után Ibolya Olivér megkérte a két első, valamint a három ötödik osztály osztályfőnökét, védenceiket összegyűjtve az iskolaévre vonatkozó további információkat már az osztálytermekben mondják el a gyerekeknek és szüleiknek.

Szöveg és kép: -rovin-

Ezt már olvasta?