Jelenlegi hely

További boltok és szolgáltatók nyithattak ki

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, március 30 - 16:22 | Közérdekű
Az állam engedélyezte, hogy hétfőn további boltok és szolgáltatók nyissanak ki. Ide tartoznak például az optikák, a műszaki ellenőrző állomások (STK és EK), kertészeti boltok és építőanyag-áruházak.
További boltok és szolgáltatók nyithattak ki

Erről a központi válságstáb döntött, és szigorú higiéniai előírások betartását írta elő.

Nyitva tartanak a posták, a bankok, a biztosítók és a lízingtársaságok, az internetes üzletek, (eshop), működhetnek a házhoz szállító cégek, a tisztítók, az autószervizek, a gumiabroncs-javítók, a járművontatók, a számítógépes és telekommunikációs szolgáltatások, az árut szállító taxivállalatok. Kinyithatnak az ügyvédi, a közjegyzői, a végrehajtói, a csődbiztosi, a bírósági szakértői, a fordítói irodák.

Újra kinyithattak a kulcsmásolók, a gyűjtőudvarok, a kerékpárboltok, kertészeti üzletek (ha a bolt teljes belső területe nem haladja meg a 2000 négyzetmétert), az építkezési anyagokat árusító boltok, (ha a bolt teljes belső területe nem haladja meg a 2000 négyzetmétert).

Nyitva tartanak továbbá az élelmiszerboltok, a speciális élelmiszert árusító üzletek, a gyógyszertárak, az egészségügyi eszközöket árusító boltok, az optikák, a benzinkutak, az újságárusok, az állateledel-üzletek, az állatorvosi rendelők, a temetkezési vállalkozások.

A távközlési szolgáltatók is működnek, továbbá az étkezdék és a gyorséttermek is, de a vásárlók nem mehetnek be, kikérhetik az ételt. Azok a boltok és szolgáltatók, amelyek nem kaptak kivételt, továbbra sem nyithatnak ki.

A szájmaszk viselése kötelező. Hétfőtől minden boltnak és szolgáltatónak lehetővé kell tennie a kézfertőtlenítést vagy eldobható kesztyűt kell adnia, ideális esetben mindkettőt. A boltokban legalább két méter távolságra kell állniuk egymástól az embereknek. Az új szigorítás szerint korlátozni fogják a helyiségekbe belépők számát: 25 négyzetméterenként egy ember tartózkodhat a boltban.

Az üzletek és a gyógyszertárak üzemeltetőinek lehetővé kell tenniük, hogy a 65 évesnél idősebb személyek a hét minden napján 9 és 12 óra között vásárolhassanak.

Aki ezeket az intézkedéseket nem tartja be 20 ezer euró pénzbüntetéssel sújtható.

forrás: Ma7.sk

Címkék: koronavírus