Jelenlegi hely

Tovább növekszik a fürdő látogatottsága

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, április 18 - 18:15 | Hírek
Szerda délután sajtótájékoztató keretén belül mutatta be Somogyi Gábor, a Thermalpark DS Rt. igazgatója a fürdőt érintő fejlesztéseket.
Tovább növekszik a fürdő látogatottsága

A 2018-as év volt a fürdő történetének eddig legsikeresebb éve, amely nem csupán a látogatottság szintjén jelent meg, hiszen tavaly 428 169 vendég érkezett a Thermalparkba, hanem a vállalat bevétele és nyeresége is növekedett, utóbbi közel a duplájára.

Mindennek és a várossal való együttműködésben elnyert támogatásoknak köszönhetően idén pedig tovább fejlődhet a városi turizmus legfontosabb egysége. A legnagyobb idei beruházás a nagy úszómedence felújítása, ennek költségei meghaladják az 1 millió eurót. Az átépítésnek köszönhetően a lubickolóknak, a vízbe ugrálóknak és az úszók számára is kialakításra kerül egy tér, s annak környezete is teljesen megújul, s még biztonságosabbá válik.

Az elnyert támogatási forrásból modernizálják a tópartot és maga a tó is jobban kihasználhatóvá válik, a szigetre híd fog vezetni és így is bővül a fürdő befogadóképessége. A nyári időszakban viszont már így is tele van a fürdő, a cél pedig nem az, hogy mindenáron növeljék a vendégszámot, sokkal inkább a főszezonon kívül is lehetőséget kívánnak nyújtani a kikapcsolódásra, ebben pedig sokat segíthet a szálláshelyek bővítése.

A szálloda két évvel ezelőtti átépítése sikeresnek bizonyult, így a fürdő tulajdonában lévő egyik panziót is átalakítják, szobáinak száma bővül, valamint a kempingben is fejlesztéseket terveznek. A főépület környezete is megújul majd, s a szálloda előtti parkolót is új formát kap, s egyúttal szeretnék elkezdeni a a nagyparkoló fokozatos fejlesztését. Ez utóbbi viszont hosszabb és rendkívül költségigényes folyamat, így az elkövetkező években kívánják majd megvalósítani.

A vendégekre pedig további meglepetés is vár. Április 17-től szeptember 4-ig tart az a nyereményjáték, amelynek szerencsésére egy Fiat 500X személyautó vár, de emellett minden héten szerdán sorsolnak további értékes nyereményeket. Aki játszani szeretne, nincs más dolga, mint  a Thermalpark törzsvásárlói kártyáját igényelni, amellyet feltöltve készpénz nélkül tudnak a fürdő területén a szolgáltatásokért fizetni. A kártya már közel két éve működik, de szeretnék tovább népszerűsíteni, ezért indult a játék. A heti sorsolásba minden 10 euró feletti feltöltés bekapcsolódik, vagyis a kártyatulajdonosok nyerhetnek, az autó és a további főbb nyeremények sorsolására pedig szeptember 4-én kerül majd sor.

Címkék: Thermalpark