Jelenlegi hely

Tovább nőtt a fürdőlátogatók száma

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, május 25 - 05:12 | Hírek
Csütörtökön sajtótájékoztató keretén belül tájékoztattak a dunaszerdahelyi Thermalpark DS Rt. gazdasági eredményeiről. Hájos Zoltán polgármester és Somogyi Gábor fürdőigazgató az idei terveket is felvázolta.
Tovább nőtt a fürdőlátogatók száma

A közgyűlést követő találkozón a polgármester elmondta, az egyetlen részvényes, a város elégedett a fürdő működésével. A 2017-es évben a forgalom meghaladta a 3,5 millió eurót a látogatók száma pedig több mint 410 ezer volt. Ami az adózás utáni eredményt illeti, az a beruházások megvalósításából kifolyólag nem rekordértékű, 245 677 euró nyereséggel zárt a vállalat, ennek 10 százaléka, 24 567 euró a kötelező tartalékalapba  kerül a többi a pedig a korábbi időszakok tartozásainak térítésére lesz felhasználva.

Hájos kiemelte, évekkel ezelőttt 1,5 millió eurós mínuszból indult a Thermapark, s ezt évről évre sikerült csökkenteni, és a jelenlegi adatok alapján a 2018-as év végén sikerül teljesen lenullázni a tartozásokat, s a 2019-es gazdasági évet követően már osztalékot vehet ki a város a részvénytársaságból. A Győrrel közös EU-s projekt kapcsán a fürdőtó kialakítását a nyári szezon után fogják majd megvalósítani, hogy a legerősebb hónapokban ne zavarják a vendégeket. A szálloda tavalyi kialakításával pedig stabilizálódott az egész éves látogatottsági arányok.

Somogyi Gábor hangsúlyozta, az elmúlt hat évben mindig sikerült növelni a bevételeiket, a legkisebb emelkedés is 8 százalékos volt, ami szlovákiai viszonylatban egyedülálló a 10 legnagyobb fürdő szintjén. Az eredményeken túl pedig a szolgáltatások minősége is növekszik, a kiszolgáló informatikai rendszerek is egyre fejlettebbek, amelyek hozzájárulnak a vendégek kényelméhez. Ilyen a foglalási rendszer átalakítása vagy éppen a készpénz nélküli fizetés a fürdő egész területén. A karkötők feltöltése után tehát azzal tudunk majd fizetni, nem kell magunkkal a medencékhez pénzt vinni.

A tavaly évre rányomta a bélyegét az év első öt hónapjában a szálloda körüli építkezés, de így is sikerült a gazdasági eredmény szintjén fél millió euróval megnövelni az előző évek bevételeit, amelynek mértékét az igazgató sem remélte. A hotel viszont a vártnál is jobb rajtot vett és már visszatérő vendégeket fogadhatnak. A 2017-es év végén a növekedését az elszállásolt vendégek produkálták, mert a nyári hétvégék időjárása nem volt ideális. A cél az, hogy több napig maradjanak a vendégek nem csak Dunaszerdahelyen, hanem a Csallóközben. 

Az elkövetkező években már nem lehet jelentős mértékben növelni a jelenlegi keretek között a vendégszámot, a csatolt szolgáltatásokkal kívánják majd bővíteni a bevételeket. Ami a fejlesztéseket illeti, idén a szálloda parkolójának bővítésére is sor kerül, de a közvetlen belépőcsarnokot is igazi közösségi hellyé alakítják majd, hogy érkezés előtt vagy a távozás első pillanataiban is még kényelmesebben tudják tölteni a perceiket a vendégek. Valamint az utolsó, még nem felújított medencét, a kezdetektől, 45 éve működőt is idén ősszel felújítják. A fürdőben idén megnövelik a nyugányak számát és napernyőkkel lesznek ellátva, továbbá 165 új szekrényt is kialkítottak az értékek megőrzésére. Ezen tervek megvalósítására nem kívánnak külső forrásokat felhasználni. 

Címkék: Thermalpark