Back to top

Történelmi mérkőzésre készül a HC DAC kézilabdacsapata

Publikálva: 2021, október 15 - 18:33
A dunaszerdahelyi női kézilabdasport, illetve a klub történetében is fontos mérkőzés várja a HC DAC-os lányokat szombaton 18 órakor. Az EHF-kupa 2. fordulójának első mérkőzésén a lányok ugyanis az első nemzetközi kupameccsüket játsszák, mégpedig Dunaszerdahelyen, a városi sportcsarnokban. A kézis lányok a bosznia-hercegovinai Banja Luka csapatával, a ŽRK Borac Banja Lukával csapnak össze.
Történelmi mérkőzésre készül a HC DAC kézilabdacsapata

Horváth Zoltán klubelnök szerint, hogy minél több szurkoló kilátogathasson a szombaton, 18 órakor kezdődő mérkőzésre, a teljes átoltással rendelkezőket várják – már 17 órától – a városi sportcsarnokba. Ezt az ún. Covid-passal tudják majd a meccsre érkezők igazolni

„Kevés időnk volt, de megtettünk mindent, ami tőlünk tellett. Érdekes mérkőzés lesz, abból a szempontból is, hogy nagyon sok játékosunk van, aki még nem játszott az európai porondon” – fogalmazott Debre Viktor vezetőedző, aki úgy gondolja, hogy a klub rekordidő alatt került Európába, az európai megmérettetésre, és az, hogy ezt elérték, már egy óriási fegyvertény a csapat számára. Hozzátette, mindenképpen jó eredményre számít, várja a továbbjutást a második fordulóba. 

Oguntoye Viktória, a HC DAC csapatkapitánya elmondta, jó a lányok hangulata. „Tény és való, hogy ez nagy dolog a csapat és a város életében is. Úgy gondolom, jó a hangulat, minden, amit tudunk, meg fogunk tenni. (...) Személy szerint győzelmet várok” – fogalmazott.

A meccs október 16-án (szombaton) 18 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban. Azon drukkerek, akik nem jutnak ki a mérkőzésre, online, élőben is követhetik az eseményt, mégpedig a klub Youtube-csatornáján, illetve Facebook-oldalán. 

A teljes sajtótájékoztató itt nézhető meg:

(nagy)

Ezt már olvasta?