Back to top

Történelmi mérkőzés magabiztos győzelemmel

Publikálva: 2021, október 17 - 09:42
A HC DAC Dunaszerdahely történelmi mérkőzésen lépett pályára hazai közönség előtt – először mutatkozott be nemzetközi kupaviadalon. Az EHF által indított European Cup versenysorozat 2. fordulójának első mérkőzésén a ŽRK Borac Banja Luka érkezett a csallóközi sárga-kékek otthonába október 16-án. A találkozón Debre Viktor csapata diktálta végig a tempót a szokatlan játékot mutató ellenfél ellen. Folyamatosan növelve a különbséget, végül a hazai alakulat aratott magabiztos győzelmet.
Történelmi mérkőzés magabiztos győzelemmel

„Egy kellemetlen ellenfél ellen kellett ma játszanunk. Ilyen stílussal a mi régiónkban nem szoktunk találkozni, nem is lehetett rájuk nagyon készülni.

Végig igyekeztünk a saját iramunkat rájuk erőltetni, ami a labdafelhozatalban és a támadásokban sikerült is. A védekezésünkben végig maximumon kellett lennünk, mert nagyon sokáig járatta a labdát, lassította a játékot a Borac, és gyakran passzívig támadtak.

A támadásainkra a gyorsaság és a dinamizmus volt jellemző, nagyon szép megoldásokat láttam vissza a lányoktól. A félidő végére meghatározó előnyt tudtunk kiharcolni a sikeres védekezésünknek és a gyors ellentámadásainknak köszönhetően. A félidő legnagyobb különbségével, nyolc góllal fordultunk.

A második játékrészben még jobban el tudtunk lépni egyre fáradó ellenfelünktől, fokozatosan tovább növeltük előnyüket. Igazi csapatként és nagy motivációval küzdöttek ma a lányok. Azt hiszem, ennél jobb bemutatkozás nem is kell az Európa Kupában. Reméljük, jövő héten a visszavágó is hasonlóan sikerül” – nyilatkozta Debre Viktor vezetőedző.

European Cup 2. forduló első mérkőzés
2021. október 16. 18:00
Városi Sportcsarnok, Dunaszerdahely
HC DAC Dunaszerdahely – ŽRK Borac Banja Luka: 38-26 (23-15)

hcdac.sk

A teljes mérkőzés itt tekinthető meg:

Ezt már olvasta?