Back to top

Történelmi győzelmet aratott a HC DAC a Baník Most otthonában

Publikálva: 2021, január 31 - 08:37
A HC DAC Dunaszerdahely a MOL extraliga 2021. évi első mérkőzésén hosszú kihagyás után idegenben lépett pályára a tabellát vezető, cseh Baník Most ellen. A csallóközi sárga-kékek a találkozó legelején magukhoz ragadták a kezdeményezést, és a végig jól működő védekezés mögött lévő remek kapusteljesítménynek, valamint a kitartó, szép megoldásokat tartalmazó támadójátéknak köszönhetően magabiztos, öt gólos győzelmet arattak. Debre Viktor vezetőedző büszke játékosaira.
Történelmi győzelmet aratott a HC DAC a Baník Most otthonában

„Hosszú kihagyás után a legnehezebb ellenfelünkkel idegenben kezdtük el a 2021-es esztendőt. A listavezető Baník Most az elmúlt évadban nem sok esélyt adott nekünk, de mi úgy készültünk a mérkőzésre, hogy beleadunk mindent, és megpróbáljuk a legjobbat kihozni magunkból.

A lányok első perctől nagy akarással játszottak, a védekezés is úgy működött, ahogy megbeszéltük, aminek köszönhetően a mérkőzés legnagyobb részében eredményesen tudtuk a lövőiket hatástalanítani.

A zárt védekezésünk eredményeként a kapusteljesítményünk is átlagon felüli volt, és támadásban is sorra mutattak be a lányok remek megoldásokat. Természetesen van hova fejlődnünk, és nem játszottunk hibátlanul, de most az örömé kis időre a főszerep, mert minden győzelmet meg kell tudni ünnepelni, de utána az előttünk álló nagyon zsúfolt időszakra kell erőteljesen koncentrálnunk. Gratulálok a csapatnak, remek munkát végeztek - értékelt Debre Viktor vezetőedző.”

MOL extraliga 6. forduló

2021. január 30. 18:00

Most, Csehország

DHK Baník Most – HC DAC Dunaszerdahely: 29-34 (15-17)

(hcdac.sk)

Ezt már olvasta?