Back to top

Törődjünk az egészségünkkel

Publikálva: 2019, április 1 - 13:12
A dunaszerdahelyi Thermalparkba miért is jár az ember fia és lánya? Úszni, pihenni a kellemes környezetbe, ugyanakkor bizonyára sokan ismerik a masszázsközpontot, vagy éppen a szaunavilágot is. És arról tudtak, hogy rehabilitációs központ is működik a fürdőben? Ha meg szeretné ismerni az egészségcentrum lehetőségeit, Önnek ajánljuk az alábbi ismertetőt.
Törődjünk az egészségünkkel

A Thermalpark emeleti részén található masszázscentrumban a különböző masszázsok mellett egyéb, speciális kezelések is kérhetők. Ráadásul a vendégek jó része nem tudja, hogy ennek a résznek a látogatói nem kötelesek fürdőbelépőt vásárolni, elég, ha előre egyeztettek időpontot a masszázsközpont munkatársaival, majd ezt közlik a Thermalpark recepcióján.

De lássuk részletesen, milyen speciális kezelések részesei lehetnek.

 

Bemer mágneses terápia

Ez a fajta, már évek óta ismert eljárás a vérkeringés javításával erősíti egészségünket. Ajánlott gyulladások, hátgerinc és ízületi fájdalmak esetén, de jó a migrénes, vagy a menstruációs problémák kezelésére is, valamint műtétek után, vagy éppen az álmatlanság, depresszió kezelésére. Kimondottan regenerációs folyamatok beindítására javallott, mivel egyfajta öngyógyítást indít be a szervezetben. Tapasztalatok alapján jót tesz az élsportolóknak is, keményebb edzés után, mérkőzéseken szerzett sérülések gyorsabb regenerációja érdekében. Több élsportoló is „rákapott” a lehetőségre, például az egyik közeli városban élő ismert MMA harcos is ide jár felfrissülni. Ráadásul nem vesz túl sok időt sem igénybe, a kétféle kérhető kezelés 16, illetve 32 perces. Természetesen, mint minden más kezelés esetében, ennél is előfordulnak olyan egészségügyi esetek, amikor nem javasolják a használatot, például alacsony vérnyomás, epilepszia esetén, bypass műtét után, de ezekre a tájékozott személyzet minden alkalommal rákérdez, és örömmel nyújt felvilágosítást is.

Oxigénterápia

Ez a kezelés azért is került a második helyre, mert akár a Bemer terápiával együtt is alkalmazható. Elsősorban megelőzésként ajánlott, a szabad levegőnél jóval magasabb oxigéntelítettsége miatt. A szépészet már régebben felfedezte magának, hiszen a hölgyek bőrének megfiatalodását segíti, a bőr öregedését lassítja. Az egész szervezetet érintő frissítő hatása miatt javasolt nem szervi problémák esetén jelentkező fáradtság, levertség kiküszöbölésére – gyakorlatilag az életminőség javítására használatos. Szintén nem túl időigényes, mivel a kétféle kezelés 20, illetve 40 percet vesz el a napunkból.

 

Denevérpad

Ez, a közelmúltban beszerzett speciális gyógyászati eszköz a gerincproblémákkal küzdők (és manapság, sajnos, nagyon sokan vannak) segítője lehet, de csípőpanaszok, izomrövidülés is kezelhető vele. Az évek alatt kialakult gerincferdülés, vagy a folyamatos ülőmunka miatt kialakult hátfájdalom megszüntetése a fő célja. Megelőzésként is alkalmazható, hiszen a saját testtömegünkkel végzett nyújtóhatása, speciális gyakorlatokkal kiegészítve egyrészt nyújtja a hát izmait, a gerincoszlop összenyomódása okozta fájdalmat pedig azáltal szünteti meg, hogy finoman távolítja egymástól a csigolyákat, így „fellélegezhetnek” a porckorongok is. Aki nem küzd hasonló problémákkal, annak edzés gyanánt is kiváló, mert használata közben megpihen a gerinc, a hát izmai, és mivel edzettségtől függően az ágyat megdöntve fekszik rajta az ember, az agyban is jobb lesz általa a vérkeringés. Használata közben a fokozatosság elve érvényesül, mivel a kezdeti 5 perces nyújtást fokozatosan ajánlott 10-15 percre növelni. Ugyanezen oknál fogva a kezelés is hosszabb folyamat, a hatékonyság miatt több hetet is igénybe vehet – de a gyógyulás ennyit minden bizonnyal megér.

VelusJet Hidromasszázságy

Mivel a masszázscentrumban találhatók az eddig leírt eszközök, a végére marad a klasszikus testmasszázs egy modernebb változata. Ezen a speciális vízágyon beépített vízsugarak segítségével kezelik a rajta fekvőt, miközben a vízágyon „lebegő páciens” izomzata laza állapotba kerül. A kezelés nemcsak fizikai hatásai révén segít, a vérkeringés felpezsdítésével jótékonyan hat a kedélyállapotra is.

 

Ugyan utaltunk arra, hogy nem kell fürdőbelépőt váltani a fenti kezelések igénybevételéhez – azok látogathatók ugyanúgy, mint bármelyik rehabilitációs központban, csupán bejelentkezést igényelnek –, de természetesen a fürdő vendégei is jelentkezhetnek bármelyikre, sőt a lehetőségeket kombinálni is lehet. Szauna, úszás, masszázs, meleg vizes ülőmedencék – az egészségközpont munkatársai útbaigazításával igényelhetők a terápiák. És mivel nem túl időigényesek, érdemes azokat a hétköznapokban is alkalmazni, munka után, pihenésként, vagy gyógyulási szándékkal beiktatni a programunkba. Arra azonban ezúttal is felhívjuk a figyelmet, hogy ezen kezelések egyike sem kifejezetten gyógyít, hanem kiegészítésként alkalmazhatók a gyógyulási folyamatban. Az egészséggel mindig érdemes törődni, akkor is, ha már fáj valami, de megelőzésként is.

Érdeklődni, illetve időpontot foglaltatni a masszázscentrum elérhetőségein lehet - emailben a masaze [at] thermalpark.sk címen, vagy a 0905/489 565-ös telefonszámon. A jelentkezőket örömmel várják minden nap 9.00 és 17.30 közt.

Ezt már olvasta?

Cookies