Jelenlegi hely

Tóparti parti, avagy horgászat, halászlé és családi szórakozás

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, szeptember 9 - 16:10 | Színes
Végy egy csipet horgászversenyt, egy csipet halászléfőző-versenyt, egy csipet arcfestést, két csipet kézműveskedést, egy csipetnyi gyerekekhez illő szabadtéri játékot, majd adj hozzá kellemes zenét, fűszerezd családi nappal - így készült el a hétvégi 1. horgász- és halászléfőző verseny.
Tóparti parti, avagy horgászat, halászlé és családi szórakozás

Az idén került átadásra, a Cultacross porjektnek köszönhetően, a Thermalpark tóparti sétánya, mely az átadáskori ígéret szerint nemcsak a fürdővendégeket szolgálja, hanem városunk lakosságát is. Az elmúlt hétvégén ennek láthattuk jeles bizonyítékát.

Szombaton került megrendezésre az 1. horgász- és halászléfőző verseny, melyre a versengés hívei mellett a családokat is örömmel - és ingyenesen - várták, hiszen a versenyeken túl egész délután szórakoztató programok részesei lehettek a kilátogatók.

A reggel startoló horgászversenybe tizenheten neveztek be, közülük is kimagaslott Podhorny István, aki a legtöbb halat csalogatta horgára, ráadásul a legnagyobb zsákmányért járó díjat is megszerezte.

Egy kora őszi tóparti rendezvény igazi halászlé nélkül sem maradhat, a főzőversenyen hét csapat mutatta be tudása legjavát. A városi rendőrök őrizték legjobban a tüzet, tették a legfinomabb halat és fűszereket a fortyogó lébe, ezzel nem csak a zsűrinél szerezték meg az első helyet, a közönségdíjat is begyűjtötték. Alföldi István gyönyörű tálait kapták jutalmul a győztesek, míg emlékmedáljaival gazdagodott minden résztvevő. Egyéb díjakból is jutott bőven, az Arapaima Horgászüzlet mellett a Therma Hotel és városunk alpolgármestere, Karaffa Attila ajándékát is hazavihették a díjazottak.

A nagyok után a kicsik is kipróbálták, milyen a horgászat. Saját készítésű botokkal felszerelkezve, a nagy érdeklődés miatt két futam során fogták ki a tóból az aranyhalat.

A délutáni családi nap pedig minden látogató számára ajándék lehetett. A gyönyörű, nyárinak mondható napsütésben öröm volt hallgatni a Shadows Club DS és Groove Train zenéjét, élvezni a Csavar Színház és a Vekker Műhely előadását, miközben arcot festethettek, kézműveskedhettek a gyerekek, kipróbálhattak különböző ügyességi fajátékokat, vagy éppen vízibiciklin élvezhették ki az első őszi hétvége csodás időjárását.

Horváth Katalin, a Thermalpark menedzsere örömmel számolt be róla, hogy az első alkalomhoz képest szép számú közönség látogatott ki a tópartra, ezért már most elhatározták: jövőre lesz folytatás.

Aki ott volt, képeink segítségével nosztalgiázhat, aki az idén kihagyta, annak egy kis bemutatót nyújtunk Képgalériánkon keresztül.

Jövőre jöjjön Ön is, megéri!

Szöveg és kép: Rózsár Vince, fajátékos felvételek: Thermalpark

Címkék: Thermalpark