Jelenlegi hely

Többet ésszel, mint erővel – Új autómosó várja a dunaszerdahelyieket

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, július 18 - 18:00 | Színes
Az elmúlt hetekben új autómosó várja az autósokat Dunaszerdahelyen a Galántai úton. Az újszerű mosási módszereket kínáló vállalkozás más módon is hozzáadott szolgáltatásokat kínál a betérőknek. Erről is kérdeztük ifj.Németh Istvánt, a vállalkozás vezetőjét, aki sok más hasznos információt osztott meg velünk.
Többet ésszel, mint erővel – Új autómosó várja a dunaszerdahelyieket

Úgy tudjuk, kissé eltér a mosó a környéken működőktől?

Üdvözlök mindenkit! A mi kézi mosónk kicsit újabb verziója az eddig ismerteknek. Valójában ez a fajta technológia mindenhol ugyanúgy működik. Dunaszerdahelyen belül viszont ez az első ilyen jellegű modern mosó, szóval igen, kicsit eltér a városunk mosóitól, viszont nem véletlenül lett ez a fajta kiválasztva. Első ok, hogy nem akartunk még egy harmadik ugyanolyan mosót Dunaszerdahelyre, a másik legfontosabb az az volt, hogy hosszas kutatás után ez a gyártó mutatta a legnagyobb technológiai fejlődést, precizitást  és újítást az elmúlt években, és nem utolsó sorban a design.  

Pontosan milyen programok vannak és mivel próbáltok még többet nyújtani mint más mosók?

Úgy tudom, hogy a járásban sehol sincs ennyi program és sehol sem kapnak az emberek ennyi másodpercet a pénzükért, mint amennyit mi kínálunk:

-          1.program - DISKY /kerekek/ – alacsony nyomású program, 0,50Eur/50sec

-          2.program – HMYZ /rovarok/ – alacsony nyomású program, 0,50Eur/60sec

-          3.program – ŠAMPÓN /sampon/ – magas nyomású program, 0,50Eur/70sec

-          4.program - OPLACH /öblítés/– magas nyomású program, 0,50Eur/90sec

-          5.program – AKTIVNA PENA /aktív hab/ – aktív hab és kefe, 0,50Eur/60sec

-          6.program – VOSK /viasz/ – alacsony nyomású program 0,50Eur/60sec

-          7.program – OSMÓZA /ozmózis/ – végső öblítés 0,50Eur/70sec

A többi mosóhoz képest a „Disky“/kerekek/ és a „Hmyz“/rovarok/ külön-külön program lett. Ez azért is fontos, mert így speciálisan csak arra a területre koncentrálva külön tisztítószert kaptak.

Mi a legfontosabb változás a többihez képest?

Ami talán a legfontosabb az az, ahogyan a fentiekben is látják, ezen a fajta kézi mosón nem minden egyes program működik nagy nyomáson, hiszen ez teljesen felesleges, mivel nagyon hatékony – erős tisztítószereket  tartalmaznak.  Ez főleg a hölgyeknek kedvezőbb, mivel nem fárasztja el a kezeket. Ennél a fajta technológiánál nincs szükség egyszerűen a magas nyomásra, csak az öblítésnél. Az alacsony nyomású programoknál: DISKY/kerekek/, HMYZ/rovarok/, VOSK/viasz/  az a lényeg,  hogy felvigyük  a kívánt anyagokat  a megfelelő területekre és természetesen hagyjuk azt aktivizálódni, majd kis idő után leöblítsük-lemossuk magas nyomású vízzel. Gondoljanak csak bele abba, hogy biztosan nem lenne jó, ha a kerekekre vagy  a rovarokra való erős tisztítószer mindenhová szökne, főleg a ruhánkra, a testünkre, vagy a környezetre, amikor azt felvisszük a kívánt területre. A legegyszerűbben viszont egy példával szemléltetném, mégpedig hogy képzeljék el, hogy pl.otthon mossák az autójukat,  akkor az hogy is nézne ki?  Valószínűleg miután lelocsolták az autót vízzel, jön a kerékre valamilyen spray, esetleg a rovarokra is, aztán jön a sampon és aztán szépen átmosnák szivaccsal az egészet, majd a végén levappolnák vagy lemosnák vízzel. Lényeg, hogy biztosan nem pazarolnák sem a sampont, sem a kerékre lévő sprayt/kívéve ha nem  minőséges/stb. De gondolom a lényeg az érthető. Következő példa a mosogatás, természetesen ha nincs mosogatógép. Ott is a mosogatószer+szivacs az első lépés, majd a végén az öblítés. Sok más fajta mosó nem tud mással konkurálni, mint a magas nyomással, ezt tudjuk, hiszen Nagyudvarnokban nekünk is ugyanolyan mosónk van, mint a másik kettő Dunaszerdahelyen. Viszont mindegyik kézi mosó  a maga módján hatásos, csak meg kell tanulni velük mosni. A gyártó a ŠAMPÓN/sampont/ a közepes nyomású programokhoz sorolta, de hosszas telefonálás és egyezkedés után belementek, hogy erősebbé teszik azt nekünk. Teszik ezt úgy, hogy az összes ilyen fajta mosón mindenütt ugyanilyen a nyomás és ők ezt a lépést pazarlásnak gondolják. Viszont mi ezzel kedveskedni akartunk azoknak az embereknek, akik ezt már így megszokták! Szóval mostantól fogva ez a program is magas nyomáson működik nálunk! 

Mit tanácsolsz az ide látogatóknak, mire érdemes még figyelnünk?

Szerintünk már mindenki tud valamilyen szinten mosni, de akinek még nincs nagy tapasztalata ezzel a fajta mosóval, azoknak 3 fontos lépést tanácsolnánk:

1.       az alacsony nyomású programokat úgy használják, hogy azokat hagyják legalább 1 percet aktivizálódni a kívánt területen. A sampon is ide tartozik az aktív habbal együtt! 

2.       további fontos részlet, hogy ha nagyon koszos az autójuk, akkor ne csak a  ŠAMPÓN/sampont/ használják, hanem AKTÍVNA PENA/aktív habot/ is, amit érdemes kellően átsikálni-átkefélni.

3.       Mindig oszmózissal fejezni!

Hogyan érdemes kezelni a nagyon koszos autót?

Ha nagyon koszos az autó, akkor mi igy szokjuk lekezelni:

1.       A HMYZ /rovarok/ program ugye az autó elején rátapadt legyekre-rovarokra van, tehát csak oda aplikáljuk, ahol az ilyen előfordul/első ütköző, első motorháztető, első sárvédők, első ablak és a visszapillató tükrök tartoznak ide/. 

2.       A DISKY /kerekek/ program ugye a kerekekre van, de aplikálhatjuk az autó alvázára, az ütközők alsó részére és az autó oldalsó részének az aljára is.

3.       A ŠAMPÓN /sampont/ fel kell vinni az autó összes többi elemére. Mi ezek után is csak finoman aplikáljuk, de akinek úgy tetszik moshat is vele, hiszen már magas nyomáson működik ez is! Mi úgy ajánljuk, hogy ezt a 3 programot sorban, egymásra aplikálva vigyék fel az autóra, hiszen olyan anyagok ezek, amik egymás hatását erősítik, majd hagyjuk legalább 1 percig aktivizálódni.

4.       Az OPLACH /öblítés/ programmal az eddigi felvitt anyagokat mossuk le. Nah ez is egy  magas nyomású program, amit szintén egy picivel erősebbre állítottunk. Ezzel a programmal az összes többi alacsony nyomású programmal felvitt anyagokat mossuk le! Mi ilyenkor az autó oldalával kezdjük, majd jön a hátulja, ezután következik a másik oldala és a legutolsó lépésnél érkezünk csak el az autó elejéhez, ahol a rovarokat mossuk le és végül a kerekek. Ennél fogva minél többet tudnak az ezekre a területekre felvitt anyagok aktivizálódni. Ennél a programnál nem csak a magas nyomás hanem a megfelelő mennyiségű idő  is megtalálható nálunk!  Tudomásunk szerint sehol sem kapnak ennyi másodpercet az öblítésre a környéken, mint nálunk, pontosabban 90másodpercet 0,50Eur-ért!

5.       Ha nagyon koszos az autónk, akkor mi mindenképp az AKTÍVNA PENA /aktív hab/ használatát tanácsoljuk, aminek a felvitele után át kell sikálni, vagy úgymond átkefélni a karosszériát. A mosó választásánál fontos részlet volt az is, hogy itt a jobb oldali pisztoly végén lévő kefe folyamatosan samponos vízben van, így a szőrméi sokkal lágyabbak, mint egy száraz kefés mosónál, tehát nem kell félni az autójuk átsikálásától. Ezen kívül úgy döntöttünk, hogy teszünk száraz külön álló keféket is a mosónkba, ezzel viszont az autó kerekét kérjük majd átsikálni, vagy akinek ez jobban tetszik, az akár az autója karosszériáját is!

 6.       Következő lépés a VOSK /viasz/ vagy más néven a voszkolás – a tökéletes, forróvizes magasfényű viaszos kezelés! Ezt a programot nagyon is érdemes használni, hiszen jót tesz az autó karosszériájának, vízlepergető hatású, és a felvitele után sokkal egyszerűbb az autó tisztítása a következő alkalomkor. Itt megjegyezném, hogy az aktív hab átkefélése után nem kell öbliteni, hanem mehet rá nyugodtan a viasz, majd az egészet az utolsó programmal leöbliteni. 

7.       Az utolsó program nagyon fontos! OSMÓZA /ozmózis/ - mindíg ezzel a programmal mossuk le a legvégén az autónkat! Természetesen fontos, hogy előtte szépen és részletesen mossuk meg az autónkat és ne csak úgy kutyafuttában! Az oszmózis végső öblítés, amely foltmentes száradást biztosít!

A porszívók mellett van két automata, mesélnél erről bővebben egy kicsit?

A négy porszívó mellet egyenlőre két automata gép van, az egyik egy papír automata, amivel át lehet törölni az autójukat a mosás után. Ha tényleg tökéletes munkát szeretnének, akkor mindenképpen töröljék át a járművüket. A papír többször is felhasználható, ha nem dobják el és ha kiszárítják, ezzel is óvva a természetet. 

A másik pedig egy fertőtlenítő automata. Jelen helyzetben nagyon fontosnak tartjuk egészségünk védelmét, így a fertőtlenítős automata használata talán soha nem volt még ilyen fontos. A fertőtlenítőt konkrétan azokra a helyekre kell aplikálni, amit gyakran megfogunk kézzel, ilyen pl.a kormány, a váltó, a kézifék, a műszerfal, az ajtó egyes részei stb. Az aplikálás előtt ajánlott letörölni akár a papír automatából kivett papírral  ezeket a területeket, hogy ne legyenek porosak. Mivel a fertőtlenítő enyhén alkoholos  tartalmú, így az pár percen belül felszárad, de nyugodtan át lehet törölni a gyorsabb száradás érdekében. Én például mindíg áttörlöm és így sokkal gyorsabb és praktikusabb. 

A pénzváltóról még nem esett szó. 

Igen, ez már egy modernabb pénzváltó több funkcióval. Nem csak papír és aprópénz váltásra jó, hanem ha nincs nálunk készpénz, csak hitelkártya, akkor arról is tudunk pénzt kivenni a mosáshoz. Ezen kívül a pénzváltóból hűségkártyákat is ki lehet venni és feltölteni. A hűségkártyára való minden 10euró feletti töltéshez plusz 10% jár! Hamarosan indítunk egy nyereményjátékot is ezzel kapcsolatban! A hűségkártyákról bővebb információt a helyszínen munkásunktól Istvántól és Mátétól, továbbá Facebookon üzenetbenkérhettek.   

Hogyan segítitek a még nem annyira jártas ügyfeleket?

A mosónkban mindent megteszünk annak érdekében, hogy a segítségükre legyünk. Ha bármi kérdésük lenne a helyszínen, akkor munkatársunk István, vagy Máté ott lesznek és segítenek az eligazításban, akár meg is tanítják Önöket, hogy hogyan lehet költséghatékonyan megmosni az autójukat, vagy akár meg is mossák azt.

Úgy tudjuk, hogy egy meglepetéssel is készültök a dunaszerdahelyi lakosoknak

Igen, de én inkább úgy mondanám, hogy nem csak a dunaszerdahelyi lakosoknak, hanem a DAC szurkolóinak is, ugyanis a jövő hét másik felétől színes aktív habbal, pontosabban kék és sárgával várjuk majd a mosni vágyókat! 

A végére mondanál néhány szót a nyitvatartásról, mikor várjátok az autójukat mosni szándékozókat?

Minden kedves mosni szándékozót várunk reggel 6:00 és este 22:00 között. Köszönjük szépen!

(PR)

Címkék: PR-cikk