Back to top

Több projektet is elkaszált a Facebook anyavállalata

Publikálva: 2022, november 22 - 10:33
A Meta elég nehéz helyzetben van, ugyanis rengeteg pénzt öntöttek különböző fejlesztésekbe, miközben a bevételek elmaradtak a várakozásoktól. Mark Zuckerberg szerint hatékonyságot kell növelni, ezért nemrég 11 ezer ember kirúgását jelentette be, de ez még nem elég, a hírek szerint néhány régóta várt fejlesztést is a kukába dobnak.
Több projektet is elkaszált a Facebook anyavállalata

Mindenki megnyugodhat, a metaverzum fejlesztése nem áll le, továbbra is elsődleges fontosságú a vállalat számára a virtuális és a kiterjesztett valóság, más projekteket azonban leállítanak. Az egyik ilyen a Facebook-okosóra, amiről már régóta lehetett hallani, és több lehetséges prototípuson is dolgoztak egyszerre.

A legutóbbi variáció a kiszivárgott hírek szerint két kamerával rendelkezett, és alkalmas volt videóhívások lebonyolítására. A Milan kódnéven futó termék 2023-ban jelent volna meg a tervek szerint 349 dolláros áron, a The Verge friss jelentésében viszont az áll, hogy teljesen kaszálták a projektet.

A másik leállított fejlesztés a Portal nevű okos képernyő, ami szintén a videóhívásokra volt kihegyezve. Ez a termék már elég régen megjelent, de nem túlzottan nagy siker, ezért leállítják a gyártást és a forgalmazást, illetve egyelőre újabb verzió sem készül.

napidroid.hu

Ezt már olvasta?

Cookies