Back to top

Tisztítsuk meg együtt a Csallóközt!

Publikálva: 2019, szeptember 25 - 11:48
A Kukkónia Polgári Társulás az RRA ISTER és az FC DAC 1904 közreműködésével 2019. szeptember 28-án 9 órától regionális szemétszedést szervez Csallóköz több településén.
Tisztítsuk meg együtt a Csallóközt!

A Zöld Kukkónia projekt kezdeményezéséhez 14 település önkormányzata csatlakozott, és a szervezők a helyi lakosság együttműködésére is számítanak, azért, hogy ők is óvják és magukénak érezzék a zöldterületeket. A szervezők célja, a csallóközi falvak köztereinek és határainak megtisztítása, ami hozzájárul ahhoz, hogy tiszta és egészséges környezetben éljünk.

Szemétszedés a következő településeken lesz:

Kisudvarnok, Nagyudvarnok, Komárom, Csallóközkürt, Nagymad, Pozsonyeperjes, Csallóköznádasd, Vásárút, Kulcsod, Bős, Dunaszerdahely, Pódatejed, Albár, Királyfiakarcsa.

Dunaszerdahelyen az önkéntesek a Keleti, a Nyugati és az Északi lakótelepen szedik majd a szemetet, valamint Sikabony városrészt és a Kisudvarnoki út menti erdőt (találkozó a Fácán presszó előtt) is megtisztítják az eldobált szeméttől. Az önkormányzat egyébként nyitott minden hasonló kezdeményezésre, ahogy a hivatal érintett osztályától megtudtuk, csak kérik a kezdeményezőket, a gyűjtés előtt legalább egy héttel jelezzék az akciót, hogy tudjanak megfelelő módon felkészülni a szemét elszállítására. Ezen projekt esetében is így történt.

A szervezők a résztvevőknek szemeteszsákokat és kesztyűket is biztosítanak.

Minden egyes településen az önkéntesek közt 2 db VIP Silver jegy talál gazdára a november 9-i FC DAC–AS Trencsén mérkőzésre.

Jelentkezni a kukkonia [at] kukkonia.sk e-mail-címen lehet.

Ezt már olvasta?

Címkék: Kukkónia, Kukkonia
Cookies