Jelenlegi hely

Tisztes szereplés és világrekord

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2017, április 12 - 15:03 | Sport
A csehországi Příbramban került megrendezésre az elmúlt hétvégén a cseh és szlovák erőemelő bajnokság, melyen a dunaszerdahelyi Strongman Club DS öt tagja vett részt.
Sőt, nemcsak az egyike voltak a 39 induló csapatnak, hanem komoly eredményekkel is büszkélkedhetnek. Élete első erőemelő versenyén Erős Michaela - aki a teen 13-16 éves -75 kg-os kategóriában indult - szlovák bajnok lett, ráadásul guggolásban szlovák rekordot, míg fekvenyomásban és holt húzásban világrekordot állított fel! Karácsony Péter már tapasztalt versenyzőnek számít, a felnőtt férfi -82,5 kg-os kategóriában, saját egyéni összetett csúcsát 20 kg-al megjavítva a kilencedik helyen végzett. Szombaton, a felnőtt férfi -110 kg-os kategóriában két dunaszerdahelyi sportember indult, Érsek Péter szintén a kilencedik helyen végzett (37,5 kg-ot javítva saját összetett csúcsán), míg Horeš Viktor alig maradt le a dobogóról, a negyedik helyet szerezte meg. Vasárnap a csapat második legfiatalabb tagja küzdött a juniorok -125 kg-os kategóriájában, és komoly ellenfelek mellett bronzérmet szerzett.
A dunaszerdahelyi csapat végül összetettben a 14. helyen végzett, ami jó eredménynek számít, mivel a klubot csak öt versenyző képviselte.
Címkék: strongman