Back to top

Tina már fekete öves

Publikálva: 2018, július 7 - 07:00
Június utolsó hétvégéjén nemzetközi edzőtáborban jártak a Seishin Karate Klub harcosai, Balatonföldváron.

Az egyhetes tábor, amelyben naponta három edzésen vettek részt a táborlakók, övvizsgával zárult. Hupian Kristína, a klub edzője már hosszasan készült az övvizsgára, mivel már a második dan megszerzésére készült (fekete öv).

A vizsga két részből állt. Délelőtt a vizsgázók technikai tudását és állóképességét tesztelték közel két és fél órán keresztül, majd délután következett a küzdelmi rész. Húsz ellenféllel kellett megküzdeni full kontakt versenyszabályrendszerben, ami már magában is embert próbáló feladat. Az ellenfelek 1 percenként váltakoztak, mindössze 15 másodperc pihenőt hagyva a vizsgázónak. Tina jól bírta a kihívást, a holtpontokon is sikeresen lépett túl. Utolsó küzdelmét barátnőjével, a többszörös magyar bajnok, Európa-bajnoki helyezett Körmöndi Lídiával vívta, és bebizonyította, hogy érdemes a második dan mesterfokozatra. A danvizsgabizottság külön dicséretben részesítette kiváló teljesítményéért.

A balatonföldvári tábor egyben sikeres edzői továbbképzés is volt, sokat lehetett tanulni és fejlődni. A nyár folyamán még több edzőtábor és bemutató vár a karatésokra.

Ezt már olvasta?

Cookies