Back to top

Tiffán Zsolt Dunaszerdahelyen

Publikálva: 2016, április 22 - 09:03
A villányi borok legnagyobb mesterei közé tartozik már több generáció óta a Tiffán család, amelynek tagja április 29-én, vagyis jövő hét pénteken a Villa Rosában mutatja be borait.
Tiffán Zsolt Dunaszerdahelyen

„Este hét órakor kezdődik a borest, amelyen Tiffán Zsolt lesz a vendégünk. Ő Tiffán Ede fia, aki 1991-ben  elsőként kapta meg az Év Bortermelője címet. Zsolt már a tizedik borász generációja a családnak, amelynek tagjai Villány legjobb területein gazdálkodnak: Jammertal, Sterntal, Ördögárok, Remete, Kopár és Várerdő. Az ültetvényekben Portugieser, Kadarka, Kékfrankos, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon fajtákat termesztenek. Ahogy azt a csallóközi borkedvelők is tudják, Villány a vörösborok paradicsoma. Hozzánk hat borral érkezik Tiffán Zsolt” – tudtuk meg Bugár Árpádtól, az étterem menedzserétől.

A Villa Rosában megrendezésre kerülő borestek iránt kezdetben leginkább a borkedvelők és borbarátok érdeklődtek, de ma már gasztronómiai élmény miatt is érkeznek. Bindics Imre és csapata a borokhoz illő ételeket készít majd a vendégeknek, és mint a sikeres főszakácstól megtudtuk, maguk is megkóstolták a villányi finomságokat és így alakították ki az esti kínálatot. Minden alkalommal, így most is alkalmazkodnak az időszak terményeihez, ilyen módon alakul a gasztronómiai része a borestnek. „Fiatal csirke-, borjú-, malac- és őzhús kerül a terítékre” – árulta el kérdésünkre Bindics Imre, az étterem séfje.

A borestre most is gyorsan fogynak a szabad asztalok, ezért aki szeretne biztosan részt venni rajta, az telefonon vagy e-mailben foglaljon asztalt április 29-én estére a Villa Rosába.

(PR)

Ezt már olvasta?

Címkék: Villa Rosa, borest