Back to top

A termálfürdők a kihívásokkal teli időszak után ismét várják a látogatókat

Publikálva: 2021, június 5 - 20:57
A tavalyi nyári szezon nem kedvezett az idegenforgalomnak. A világjárvány miatti óvintézkedések szinte ellehetetlenítették a szektor szereplőit Szlovákiában is. 2020. március 13-án a fürdők bezártak, és 85 napig tartott ez az állapot. A második hullám kezdetekor újra zárva maradtak. A tavalyi néhány nyári hónapot leszámítva több mint egy év után, az idén május 24-én nyitottak ki újra.
A termálfürdők a kihívásokkal teli időszak után ismét várják a látogatókat

A 2019-es rekordévet követően, amikor a dunaszerdahelyi Thermalpark bevétele először haladta meg az 5 millió eurót, a 2020-as év a korlátozásoknak és bezárásoknak köszönhetően komoly, 40%-ot meghaladó visszaesést eredményezett. A vendégek száma ennél is nagyobb mértékben, 45%-kal esett vissza az előző évi 448 ezerről 244 ezerre. A fürdő előző évek alatt felhalmozott tartalékai szinte teljesen kimerültek.

Somogyi Gábor, a Thermalpark vezetője elmondta, hogy a fürdők bezárása óriási kihívást jelentett számukra. Kulcskérdésként kezelték az alkalmazottak megtartását és a vállalat anyagi helyzetének a stabilizálását. Emellett nagy figyelmet fordítottak az elvégzendő feladatokra is, amelyek egy részét működés közben nehéz lett volna megvalósítani.

A zárás után a vállalat felfüggesztette az együttműködést a bedolgozó munkatársakkal a zárvatartás idejére, ám az alkalmazottak legnagyobb részét igyekeztek megtartani. Minimális létszámleépítést eszközöltek, néhány kolléga pedig úgy döntött, hogy pályát módosít.

A nyitvatartás feltételei folyamatosan változnak, de a fürdő alapvetően a Közegészségügyi Hivatal és a Covid-automata szabályozásait követi. Sajnos, a kialakult helyzet és a korlátozások miatt minimális áremelésre is szükség volt. Ez az emelés a legtöbb árkategóriában maximum egy eurót jelent. A dunaszerdahelyi Thermalpark számos kedvezményes jegyet kínál egyéni, vagy csoportosan érkező látogatók számára, és ezek a lehetőségek a jövőben is megmaradnak.

A bezárás alatt rengeteg apró és nagyobb fejlesztést sikerült megvalósítaniuk. Ezek közül a legjelentősebb a Hotel Thermalpark 47 férőhelyes parkolójának a kialakítása, amely most már lehetőséget nyújt az elektromos járművek feltöltésére is.

A fürdő területén több hektáron kiépítettük az öntözőberendezést, több mint 1000 dísznövényt ültettünk ki, és több medence technológiai hátterét is felújítottuk. Teljeskörűen megújultak a medencéket kiszolgáló földszinti szociális helyiségek és az öltözőhelyiségek is – sorolta Somogyi.

Bíznak abban, hogy a létesítmény szolgáltatásait sokan választják a külföldi kirándulás helyett, feltéve, hogy ebben a jó idő is a segítségükre lesz.

Reczai Lilla cikkének folytatását a ma7 potálon itt érhetik el

Ezt már olvasta?

Címkék: Thermalpark