Back to top

Térképre tették a települések átoltottsági adatait

Publikálva: 2021, augusztus 11 - 11:21
A Szlovákiai Városok Uniója honlapot hozott létre, amelyen a városok és a falvak átoltottsága is kikereshető, nem csupán az összesített járási adatok.
Térképre tették a települések átoltottsági adatait

A portál a lakosságnak és az önkormányzatoknak is segítséget jelent, és tisztább képet ad a helyzetről, az ÚMS szerint ugyanis nem elegendő közölni a járási adatokat.

„Előfordulhat, hogy egy járási székhelyen jók az adatok, de a környező kis falvakban alacsony az átoltottság. Ez pedig torzítja az egész járás adatait és félrevezető képet ad a helyzetről” - közölte a városok uniója a TASR-rel.

Ha az egyes települések adatai is rendelkezésre állnak, a polgármesterek jobban fel tudják mérni a helyzetet és a teendőket. „Célzottan lehet szervezni az oltást, a mobil oltócsapatok munkáját és így tovább” - tette hozzá a szövetség, azzal, hogy ezek az információk ugyanolyan fontosak a lakosság számára is. „Ha például nyaralni indulunk, megnézhetjük, melyik településen mekkora az átoltottság, és ez alapján viselkedhetünk, amikor a helyiekkel érintkezünk, jobban fel tudjuk mérni a kockázatot. Ezek kulcsfontosságú információk a harmadik hullám előtt” - állítja az ÚMS.

A portál létrehozását a besztercebányai megyei önkormányzat szorgalmazta és először csak ott működött, később bővítették ki az országos adatokkal, együttműködve az ALVARIA nyilvános adatok polgári társulás platformjával. Az adatokat folyamatosan frissítik az egészségügyi minisztérium elemzőintézetének adatai alapján.

Az interaktív térkép elérhető a Szlovákiai Városok Uniója honlapján.

ma7.sk / TASR

Ezt már olvasta?

Címkék: koronavírus