Back to top

Tekerj „Otthonról haza”. Dunaszerdahelyet is érintette a bringás kaland

Publikálva: 2022, augusztus 18 - 12:37
Két keréken köti össze a magyarságot az Otthonról haza elnevezésű, augusztus 17–20-a között zajló, Erdélyből és Felvidékről induló, Budapestre, a Szent István-napi ünnepségekre érkező kerékpártúra. A Felvidéken Pozsonyból, illetve Kassáról induló „karaván” pozsonyi csapata, száz kerékpáros tegnap érkezett Dunaszerdahelyre.
Tekerj „Otthonról haza”. Dunaszerdahelyet is érintette a bringás kaland

A Miniszterelnökség Aktív Magyarországért Felelős Államtitkársága kezdeményezésére létrejött, „az országokat, kultúrákat összekötő kerékpáros kalandtúra célja a közös tekerés, és a Kárpát-medence két keréken való összekötése. Ez az út többről szól, mint csak kerékpározásról: a túravezetők segítségével az útba eső, kulturális jelentőséggel bíró települések látnivalóit is megismerhetik” – fogalmaztak a szervezők, akik elmondása szerint a Pozsony–Budapest közötti 265 km-es távot a csapat többek között Somorja–Dunaszerdahely–Komárom nagyobb megállókkal teszik meg.

Az augusztus 17-én Dunaszerdahelyre érkező száz főnyi bringás előbb a MOL Arénát tekintette meg, majd kötetlen program keretében településünk nevezetességeit nézte meg. 

(na)

Ezt már olvasta?

Címkék: kerékpározás
Cookies