Back to top

Tehetséges fiatalok a Strongmanek közt

Publikálva: 2018, február 26 - 07:41
Az elmúlt hétvégén a GPC Szövetség keretében került megrendezésre a Kassa melletti kisvárosban, Gálszécsen a Nyitott holt húzó szlovák bajnokság (Majstrovstvá Slovenska v mŕtvom ťahu), melyen természetesen a ŠK Strongman Club DS versenyzői is részt vettek.
Tehetséges fiatalok a Strongmanek közt

A klub a 2018-as szezonra a felkészülést egy szinte teljesen új gárdával kezdte, tele tehetséges fiatalokkal. A csapat elnöke, Márk András sikeres tagkeresési felhívására ugyanis egyre több fiú és lány jelentkezett.

A dunaszerdahelyi klubot három versenyző képviselte, mindhármuknak ez volt élete első versenye (eredetileg hatan készültek, de apróbb sérülések és betegségek miatt a többiek itthon maradtak).

Fejes Bence, aki csupán 15 éves, katonai iskolába jár Debrecenbe, így már az is komoly teljesítmény, hogy a felkészülésekre következetesen hazajár – a T1 -82,5kg-os kategóriában indult és rögtön új nemzeti rekordot felállítva végzett az első helyen.

Másodikként a szintén fiatal, 16 éves Méhes Erik versenyzett T2 +140kg-os kategóriában. Kiváló teljesítménnyel, nemzeti rekorddal győzedelmeskedett, és szintén szlovák bajnokként térhetett haza.

Harmadikként, az egyik legsűrűbb mezőnyben a -82,5kgos OPEN felnőtt kategóriában, Lompart Mário mérettette meg magát, bár ő inkább az alatta lévő kategória felső határát súrolta csupán 76 kg-os mérlegeléssel. Annak ellenére, hogy ellenfelei a súlycsoport felső határának közelében mérlegeltek, nagy csaták után, élete első versenyén a kiváló negyedik helyen végzett.

A klub elnökétől azt is megtudtuk, hogy a klub keményen készül a 2018-as szezon következő versenyére, mely az Érsekújvárban április első hétvégéjén rendezendő Szlovák és Cseh nyitott erőemelő bajnokság lesz, melyre a csapat már népesebb mezőnnyel készül.

A Strongman Klub DS felvételei

Ezt már olvasta?

Címkék: strongman