Jelenlegi hely

Tavasszal nyithat a második Lidl

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2017, december 28 - 09:58 | Hírek
Előreláthatóan 2018 tavaszán nyithat meg a Nagyabonyi út mellett épülő német diszkontlánc második dunaszerdahelyi üzlete.
Tavasszal nyithat a második Lidl

Egy évvel ezelőtt elsőként tájékoztattuk az olvasókat, hogy a Lidl újabb dunaszerdahelyi üzlet nyitását tervezi, s ugyan az elmúlt hónapokban többször is kértük a vállalatot szolgáljanak további információval, eddig ez nem történt meg. Decemberben viszont végre néhány információt elárultak, hiszen az építkezés már elkezdődött.

Tomáš Bezák, a Lidl szóvivője kérdésünkre elárulta, az első dunaszerdahelyi üzletük a különösen népszerű, ezért döntöttek a második nyitása mellett, amely egyúttal műszakilag fejlettebb is lesz a Városháza közelében található elsőnél. Az elkészülése előreláthatóan jövő tavasszal várható.

A helyválasztás kapcsán megjegyezhetjük, üzletileg jó döntésnek tűnik, hiszen a Sikabony közelében hipermarket még nem található, a szupermarketok száma is relatíve csekély, miközben folyamatosan bővülnek a közelben lévő lakónegyedek, ahova fiatalok költöznek, akik vásárlóereje sem elenyésző. Másrészt feltehetően itt sokkal jobb parkolási lehetőségeket is tudnak majd biztosítani a vásárlóknak mint a város belsejében, hiszen az elhelyezkedés sokban fog hasonlítani a diszkontlánc somorjai város szélén található üzletéhez.

Az elmúlt hónapokban Gútán és Komáromban is a kétnyelvűsítés kapcsán került a felvidéki magyar civilek és a média kereszttüzébe a vállalat, ennek kapcsán csak olyan információt adott Bezák, hogy a kétnyelvűsítés központi bevezetéséről nem gondolkodnak, de konkrétan a dunaszerdahelyi üzletekről nem utalt válaszában.

Címkék: Lidl