Back to top

Tanítványok és edzők egyaránt képezték magukat

Publikálva: 2021, november 21 - 10:40
Nem tétlenkedett a Seishin Karate Klub az elmúlt időszakban. Övvizsga-felkészítő tábort szerveztek a növendékeknek, az edzők pedig tovább képezték magukat egy-egy szemináriumon - Bősön, illetve Budapesten.
Tanítványok és edzők egyaránt képezték magukat

November elején Keszegfalván zajlott a Seishin Karate Klub övvizsga-felkészítő tábora. A táborban közel 50 fő vett részt. Jelen voltak a Seishin Karate Klub karatékái az összes helyszínről, ahol a klub edzést tart. A tábort a klub edzői, Markovics János 4.dan, Hupian Kristína 3.dan, Markovics Ádám 1.dan, és Trenčík Nikolas 1.dan vezették. A felkészülés négy csoportban zajlott, övfokozati bontásban. Az első csoportban a fehér, és a narancs övesek edzettek.

Az edzés a OM MANI PADME HUM (egyetemes jóakarat mantrája) mantrával kezdődött, amit együtt énekeltek. A gyerekek kiválóan teljesítettek, de a vizsgákig még fejlődniük kell. Ez után következtek a haladó karatékák, akik szintén a következő övfokozatukra készültek.

Az övvizsga december közepén, és február végén lesz, addig viszont még egy magyarországi verseny vár a Seishin harcosaira.

 

A klub edzői is komolyan veszik a sportot. Egy korábbi hétvégén ugyanis Bősön, illetve Budapesten vettek részt továbbképzésen.

A csapat egyik fele Bősön volt Gróf Lóránt meghívására. Az első 2 órában GI-ben voltak földharc technikák, utána pedig a no gi rész következett. Nagyon hasznos dolgokat sikerült elsajátítaniuk, amit majd továbbadnak az edzéseken. Markovics Ádám a szeminárium végén megkapta az első két övfokozatot, amihez szívből gratulálunk.

A csapat másik fele, Markovics János és Hupian Kristína Budapesten vett részt Sensei Fris Ferenc meghívására Bujutsu szemináriumon. A szeminárium anyaga több részből tevődött össze, és egymásra épült. Mindennek alapja a helyes testtartás, a helyes légzés és persze a tudatosság - ha ez megvan, akkor lehet rá építkezni. Nagyon fontos alapelv az erőfeszítés nélküli ERŐ használata, valamint a test helyes használata – erre is sok gyakorlatot végeztek. Majd mindezen elsajátított tudás átvitele páros gyakorlatokra, továbbá katák (formagyakorlatok) értelmezése és helyes végrehajtása. A szeminárium végén Boken (fakard)-gyakorlatok voltak, ami szintén hasznosnak bizonyult.

Markovics János, a Seishin Karate Klub vezetője ezúttal is felhívja az érdeklődők figyelmét, hogy a klubban már 5 éves kortól folyamatos a tagfelvétel. Az edzések dunaszerdahelyi helyszíne a Maxer GYM, ahol találkozhatnak velük minden kedden és csütörtökön. Bővebb információt a 0905793338-as telefonszámon kaphatnak.

Seishin Karate Klub, -r-
fotó: Seishin Karate Klub

Ezt már olvasta?

Cookies