Back to top

Tanévnyitó a Szabó Gyula Alapiskolában

Publikálva: 2016, szeptember 5 - 11:34
Hétfőn reggel kilenc órakor a Szabó Gyula Alapiskolában is elindult a 2016/17-es tanév.

Az ünnepélyes megnyitóra a rossz idő ellenére is sok szülő elkísére gyermekét. Az első és ötödikes osztályok az iskola tantermében gyülekeztek, ahol előbb Wass Albert versét hallgathatták meg, majd Nagy Árpád üdvözölte a tanulókat és a szülőket. Beszédében hangsúlyozta, az elmúlt évben megújult az oktatási intézményük és kérte a diákokat, óvják az új tárgyakat úgy, hogy az őket követő tanulók is használhassák azokat. Egyben megköszönte a szülőknek, hogy magyar oktatási intézménybe iratták a gyermekeiket.

Hájos Zoltán polgármester is köszöntötte a jelenlévőket. Beszédében elmondta, mindennek van kezdete és vége, így az iskolaévnek is. Sok sikert kívánt a tanulóknak a munkához, s azt kívánta nekik, hogy ugyanúgy büszkék legyenek az iskolájukra majd évek múltán, mint ő, aki ugyancsak ennek az oktatási intézménynek a diákja volt. A polgármester szintén megköszönte a szülők magyar iskola melletti választását, mint elmondta, bízik abban, hogy majd a mai iskolás diákok is hasonlóan döntenek gyermekeik esetében.

Az ünnepélyes megnyitó zárásaként az elsős és ötödikes osztályok tanulói megismerkedhettek új osztályfőnökeikkel és ezt követően a tantermekben folytatódott az első tanítási nap.

Ezt már olvasta?

Cookies