Back to top

A tanárok olyanok, mint a gyertyák, akik önmagukat feláldozva világítják meg mások útját

Publikálva: 2024, március 28 - 15:01
Ahogy a korábbi években, az idén is ünnepi összejövetelen köszöntötték városunk pedagógusait. Városunk vezetése 21. alkalommal köszönte meg a nevelők, tanítók, tanárok munkáját.
A tanárok olyanok, mint a gyertyák, akik önmagukat feláldozva világítják meg mások útját

Az ünnepi eseményen Vass Virág előbb Szakály Dezső: Tanító vagyok című versével, majd szlovák nyelven köszöntötte a megjelenteket.

Közösségünk tanárokat illető tiszteletét és megbecsülését kifejezni jöttünk össze ezen az ünnepségen, melyet ezúttal is Comenius születésének évfordulója alkalmából tartunk – üdvözölte a megjelenteket Bíró Éva, az ünnepség háziasszonya, majd köszöntötte a jelenlévőket, kiemelve Dunaszerdahely alpolgármestereit, dr. Puha Györgyöt és Karaffa Attilát, a városi önkormányzat oktatási és kulturális bizottság elnökét, Gútay Lászlót, Nagy Darina mérnöknőt, a városi hivatal elöljáróját, Molnár Timeát,  a városi hivatal közoktatási, szociális, sport és kulturális főosztálya vezetőjét, Kürthy Évát, az óvodai szolgáltató központ vezetőjét és Takács Tímeát, a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ igazgatónőjét.

Városunk alpolgármestere, dr. Puha György ünnepi köszöntőjében kiemelte, az ünnepségen azokról emlékezünk meg, akik hivatásuknak szentelték életüket, hogy tudást és bölcsességet közvetítsenek a következő generációknak.

„Tanítóként önök azok, akiknek a kezében alakul a jövőnk, akik formálják a fiatalok gondolkodását, karakterét és álmait. Az önök munkája nélkülözhetetlen az emberiség fejlődéséhez és az élet minőségének javításához“ – nyomatékosította városunk alpolgármestere, hozzátéve:

„A tanárok olyanok, mint a gyertyák, akik önmagukat feláldozva világítják meg mások útját.”

Ünnepi beszéde végén a pedagógusnap ünnepi voltát hangoztatva köszönte meg a pedagógusok munkáját, hangsúlyozva: „A pedagógusnap ünnep tehát, és azokat ünnepeljük ezen a napon, akiknek erkölcsi kötelességünk megköszönni mindazt, amit a közjó érdekében – értünk tettek és tesznek. Nagy kihívás pedagógusnak lenni, és ezért köszönet érte mindazoknak, akik vállalják ezt a szép és nehéz feladatot. Isten éltesse mindnyájukat!“

A köszöntő szavak után a pedagógusok kitüntetése következett. Az egyes városi iskolák kitüntetett pedagógusainak Puha György és Karaffa Attila alpolgármesterek, illetve Gútay László, a városi önkormányzat oktatási és kulturális bizottságának elnöke adtak át emléklapot és a köszönet virágait.

A kitüntetések átadását követően Csintalan Márk és zenész barátai köszönték meg kedves szavakkal és hangulatos dallamokkal a pedagógusok áldozatos munkáját.

A városi fenntartású iskolák és óvodák 2024-ben kitüntetett pedagógusai:

Szabó Gyula Alapiskola
Pullman Gabriella
Zalabai Dóra
Nagy Adorján

Vámbéry Ármin Alapiskola
Bugárová Melinda
Kitanovicsová Beata
Varga Éva

Kodály Zoltán Alapiskola
Sztrányovszká Anikó
Háziová Zuzana

Jilemnický utcai Alapiskola
Andrea Schwartz
Jaroslav Veľký
Žaneta Černá

Smetana ligeti Alapiskola
Eva Bodóová
Mária Kaluzová

Dunaszerdahelyi Művészeti Alapiskola
Anita Zsemlyeová
Barbora Némethová

Rózsa ligeti Óvoda
Beáta Vargaová

Halpiac téri Óvoda
Terézia Onódiová

Október utcai Óvoda
Mónika Ignaták

Benedek Elek Óvoda
Terézia Knapp

Komenský-emlékérmet a következő pedagógusok kaptak
Hegedűs Ladislav
Ildikó Salátová
Kmeťová Piroška
Csémiová Terézia
Alena Dobsová
Andrea Bíróová

Az ünnepségen készült további felvételeinket képgalériánkban tekinthetik meg.

Szöveg és kép: Rózsár Vince

Ezt már olvasta?

Cookies