Back to top

Tamara és önkéntesek segítik, hogy legyen mindenki válogatós

Publikálva: 2020, augusztus 13 - 14:14
Az RDE Harghita Kft. hulladékgazdálkodási vállalat által tavaly elindított szelektív hulladékgyűjtés nagyon jó eredményeket mutat Székelyudvarhelyen. Az elmúlt évben a színes zsákos szelektív gyűjtésnek köszönhetően nagymértékben megnőtt az összegyűjtött szelektív hulladék mennyisége. Ez egy kiváló eredmény, ami azt is mutatja, hogy a lakosság nyitott erre, sőt, együttműködő. Ugyanakkor a szelektíven gyűjtött hulladék minőségén még javítani kell. A következő cél, hogy ez a gyűjtési arány elérje városunkban az össz hulladékmennyiség ötven százalékát.
Tamara és önkéntesek segítik, hogy legyen mindenki válogatós

Ennek érdekéban a hulladékgzdálkodási vállalat egy átfogó és kreatív marketing tervet dolgozott ki. Így jelent meg Tamara, egy kedves kabalafigura. Tamara alakja annak a fiatal gyereknek a személyiségét tükrözi, akinek nem mindegy a bolygó jövője, és elhivatott arra, hogy tisztábbá tegye a környezetét. Képletesen szólva, Tamara az a fiatal, akitől kölcsön kaptuk a Földünket.

Ő mutatja a szelektív hulladékgyűjtés helyes folyamatát, valamint rajta keresztül népszerűsítik a környezetvédelem fontosságát térségünkben. Tamarával több helyen is lehet találkozni: nyomtatott plakátokon, online felületen és oktató videókban. A köztéri plakátfelületeken, már eddig is találkozhattak vele a járókelők. Tamara külön programon keresztül jut el a gyerekekhez és a diákokhoz is. Ez kiemelkedő fontosságú, mivel nagyon fontos, hogy a felnövekvő lakosságnak már természetes legyen a szelektív hulladékgyűjtés.

Cél, hogy mindenkihez eljusson az üzenet: termeljünk kevesebb hulladékot, gyűjtsük szelektíven azt, ezáltal  sok mindent újra lehet hasznosítani, ami kevesebb terhelést jelent a természet számára.

Ugyanezen a célért indult a legújabb projekt e hónap elején: a városunk tömbháznegyedeiben levő felújított gyűjtőpontoknál önkéntes diákok végeznek tudatosító munkát.  Július és augusztus folyamán, minden hétköznap 2-2 diáklány fog személyesen szóbaállni azokkal a székelyudvarhelyiekkel, akik éppen a hulladékot teszik le az illető gyűjtőpontoknál. Cél, hogy minél figyelme a szelektív gyűjtés fontosságára irányuljon, hogy megértsék, hogy miért érdemes „válogatósnak” lenni.

udvarhely.ro

Ezt már olvasta?