Back to top

„Taktikai edzésekkel készülünk” – válogatott összetartáson vesznek részt a dunaszerdahelyi női kézisek

Publikálva: 2021, április 17 - 12:31
A HC DAC Dunaszerdahely női csapatának több játékosa is behívót kapott a szlovák női kézilabda válogatott 2021. évi VB selejtezőre készülő összetartására. Emellett az ifjúsági nemzeti csapat stábjában és a játékosok között is képviselteti magát a csallóközi sárga-kék egyesület.
„Taktikai edzésekkel készülünk” – válogatott összetartáson vesznek részt a dunaszerdahelyi női kézisek

A szlovák női kézilabda válogatott világbajnoki selejtezőre készül a szerb csapat ellen. Bízik Boglárka adott rövid tájékoztatást, hogyan készülnek az összetartáson.

„Leginkább taktikai edzésekkel készülünk a szerbek elleni oda-, visszavágóra. Mindenkiben érezhető ugyan a fáradtság, mivel klubszinten kemény sorozaton vagyunk túl, de nem foglalkozunk ilyenekkel, csak az előttünk álló két mérkőzésre koncentrálunk. Ettől függetlenül jó a hangulat a csapatban, ami plusz erőt ad nekünk. Mindkét mérkőzésen a szerbek lesznek ellenfeleink, szombaton itthon játszunk, jövő hét szerdán azonban Szerbiában lépünk pályára” – nyilatkozta az irányító.

A szlovák női kézilabda válogatottban részt vesz még Oguntoye Viktória, Bízik Réka és Pastorková Kristína (Kika azóta kisebb sérülés miatt elhagyta a válogatottat, jelenleg pihenőjét és rehabilitációját végzi). Valamint ott van a fiatal tehetség, Pénzes Mónika is.

Az ifjúsági válogatott Straka Mária vezetésével Galántán készül az augusztusban megrendezésre kerülő EB-re.

A csapatkapitány mellett az erőnléti edző, Ollé Robert is tagja a stábnak, illetve három HC DAC tehetség is kapott behívót: Hornyák Panna, Kucsera Rebeka és Volner Chiara.

„Hétfőtől vasárnapig készülünk a nyári Európa-bajnokságra. A juniorokkal játszottunk edzőmérkőzést, az edzések kemények, de nagyon jó hangulatban telnek, a lányok motiváltak és ügyesek” – nyilatkozott Straka Mária, az ifi válogatott csapatvezetője.

-hcdac-

Ezt már olvasta?