Back to top

Szurkolói szemmel – bemutatták Karaffa Attila új könyvét

Publikálva: 2023, december 20 - 12:06
A sárga-kékek és a DAC-életérzés egy törzsszurkoló szemével – így lehetne megfogalmazni Karaffa Attila új könyvének az eszenciáját. Magát a képekkel tarkított kis kiadványt december 19-én mutatta be a szerző és beszélgetőpartnere, Rajkovics Péter, a dunaszerdahelyi városi médiavállalat vezetője az MCC dunaszerdahelyi központjában.
Szurkolói szemmel – bemutatták Karaffa Attila új könyvét

Több szurkoló és barát is kíváncsi volt a kötetre, illetve magát a bemutatót kísérő beszélgetésre is. Az estet Pomichal Krisztián, az MCC Felvidéki igazgatója nyitotta meg, köszöntve a vendégeket, majd Valaskó Feri énekelte el a DAC klubszimbólumává vált Nélküled című dalt.

Ezt követően Karaffa Attila ismertette a könyv keletkezésének a történetét, elmesélve, miképp érlelődött a szöveg, majd miképp formálódott maga a kiadvány, miért is azokat a képeket válogatta össze a kötetbe, amelyek helyt kaptak benne. De a jelenlévők megtudhatták azt is, milyen érzés gyermekként ott állni a pálya melletti rácsnál, milyen az, amikor már tudósítóként, majd törzsszurkolóként jár az ember Dunaszerdahelyen meccsre, illetve milyen hangulata van egy-egy olyan útnak, amikor a szurkolók kísérik el a szeretett csapatot idegenbe. 

Az esten számos régi anekdota is elhangzott, a szerző szinte kikacsintott a megjelent szurkolók közé, egy-egy mondatát, emlékét a velük való „DAC-os” kalandnak szentelve haladt végig az általa megélt DAC-történelmen az 1980-as évektől egészen napjainkig. 

„Szurkolóknak egy törzsszurkolótól, akinek a szívében ott van a DAC. Talán így lehetne összefoglalni ennek a kis kötetnek a lényegét, amelyben Karaffa Attila elénk tárja a DAC-életérzést, a csapatáért drukkoló rajongó szerteágazó gondolatait. Jó szívvel ajánlom ezeket a sorokat minden DAC-os szurkolónak, de mindenki másnak is, akit érdekel a futball világa” – írja a könyv ajánlójában Radványi Miklós, a DAC legendás játékosa, majd később edzője, rámutatva a kötet legfontosabb értékére, arra, mit is jelet egy igazi törzsszurkolós számára a DAC csapata.

(nagy)

Ezt már olvasta?

Címkék: Karaffa Attila
Cookies