Back to top

A szülőföld szeretete fényképeken

Publikálva: 2017, május 5 - 17:34
Szülőföldem, a Felvidék címmel szervezett fényképkiállítást a Magyar Közösség Pártja május 4-én a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.
A szülőföld szeretete fényképeken

Előbb a közönségdíjas felvételek győzteseit értékelték ki. Ezek a következők.

A Felvidék tájai, várai, városai, falvai, templomai c. albumból Török Zoltán: A pincék titka c. fénykép győzött 1000 szavazattal. A Felvidéki emlékhelyek c. albumból Riedl Regina: A tánc öröme c. fényképe került ki győztesen 226 szavazattal, a Felvidéki ünnepségeink, ünnepeink c. albumban Tóth Ferenc Tardoskedd c. fényképe lett a nyertes.

A fotópályázat díjnyertes képei pedig az alábbiak voltak.

1. Horesnyik Ervin: Út a mennybe c. fényképe
2. Tóth Ferenc: Tardoskedd c. fényképe
3. Duray Zoltán: A Szepeshelyi Szent Márton-székesegyház, a háttérben Szepes vára c. fényképe.

A még tavaly, amatőr fényképészek részére meghirdetett fotópályázat díjnyertes képei kerültek ki a művelődési központ előcsarnokába. A szakmai zsűrit Lipcsey György Munkácsy-díjas szobrászművész, Kanovits Gábor elismert fényképész, illetve Karaffa Attila alkotta.

A pályázat ötletgazdája, Karaffa Attila városi képviselő, kulturális bizottsági elnök elmondta, hogy a győztesek fényképei bekerültek egy az MKP által kiadott 2017-es falinaptárba.

„Mindenkinek köszönjük – fogalmazott Karaffa –, akik bekapcsolódtak a versenybe és szavazatukat leadták a fényképekre. A zsűrinek valóban sokszor kemény fejtörést okozott a választás a 270 fénykép közül.
A Felvidék tájai, várai, városai, falvai, templomai című kategóriába érkezett a legtöbb fotó, szebbnél-szebb tájakról készültek különböző szemszögből a fényképek.

Sajnos idén is kevés portré, emberábrázolás jelent meg a fényképeken. Figyelembe vettük az utómunkát is, a fényképek minőségét, élességét, a színek tompaságát, de ami a legfontosabb az aranymetszés szabályának a betartását. Az amatőr fotópályázat célja, hogy a kedvtelésből fényképezőgép mögé álló fotósoknak is lehetőséget biztosítsunk a bemutatkozásra.”

Ezt már olvasta?

Cookies