Back to top

Sztúpák és különleges ételek – ahogy Rozbroy Viktor látta

Publikálva: 2017, november 16 - 16:13
Burmába látogattunk Rozbroy Viktorral a VándorLáss társulat novemberi találkozóján.
Sztúpák és különleges ételek – ahogy Rozbroy Viktor látta

Az est házigazdája ezúttal Dobsa Melinda, idegenvezető volt, aki tolmácsolta a VándorLáss társulás vezetőjének, Kovács „Kovi” Zoltánnak Marokkóból küldött üdvözletét. Egyúttal jelezte, hogy a következő alkalommal, december 19-én találkozhatunk is Kovival, aki perui és hondurasi kalandjairól mesél majd.

Rozbroy Viktor elmondása szerint sosem vágyott igazán arra, hogy utazgasson. Valahogy így alakult. Az idei burmai utazásában az igazán érdekes az volt számára, hogy ez volt az első, ahová teljesen egyedül ment hátizsákos vándorként. Ezzel kinyílt előtte a világ, emberekkel ismerkedett, helyi lakosokkal és más turistákkal beszélgetett, nem egy zárt csoport tagjaként élte meg az ötven napos délkelet-ázsiai utazását.

Különösen érdekes volt már a megérkezés is Bangkokba, hiszen a -16°C-os Pozsonyból indulva mellbevágó érzés volt +35 Celsius-fokba érkezni. Nehézkes volt a közlekedés is a burmai nagyvárosokban, mert a közlekedési szabályokat senki nem tartja be, a gyalogosok számára pedig kifejezetten veszélyes helyzetek alakulnak ki. Ugyanakkor vendégszerető, becsületes, tisztességes embereknek ismerte meg a burmaiakat, egy alkalommal még az egy nappal korábban elveszített telefonját is visszakapta! Mesélt még a sok-sok sztúpáról, az inle-tavi, lábbal evező halászokról, az érdekes, néha fura, de bőséges ételválasztékról. A végig képekkel kísért előadáson a közönség hol nevetett, hol szörnyülködött, mert bizony a délkelet-ázsiai élet jócskán más, mint a miénk. A bátrabbak ráadásul megkóstolhatták a pirított sózott tücsköt is, amit Viktor Burmából hozott kóstolásra.

Felvételeink az előadáson készültek.

Ezt már olvasta?

Címkék: VándorLáss