Jelenlegi hely

VándorLáss

Egyensúlyban a hajóval, egyensúlyban magunkkal

2020.03.04

Az idei harmadik VándorLáss-esten is olyan előadót köszönthettünk, aki világra szóló különlegességgel írta be nevét a sportkrónikákba. Kedden este a Földet vitorlással egyedül megkerülő vitorlázó, Méder Áron jött el Dunaszerdahelyre.

A csúcs vendégeként a K2-n

2020.01.10

Különleges vendégek szoktak ellátogatni a VándorLáss estekre. Ezúttal sem volt másképp, hiszen egy ismert magyar hegymászó, Suhajda Szilárd, a K2 hegycsúcs első magyar megmászója volt a csütörtök esti vendég.

A mañana életérzés felvidékiként

2019.09.14

Minek rohanjunk, ha holnap is van nap? Erről, a tájainkon talán kevésbé ismerős gondolkodásról, Andalúzia érdekességeiről beszélgetett a legutóbbi VándorLáss esten Kovács „Kovi” Zoltán vendégével, Kovács Domonkossal, aki történetesen a fia...

Lehet gyerekkel utazni? Lehet

2019.05.16

Ezúttal is érdekes, fényképes vetítéssel egybekötött előadásra invitált a VándorLáss társulás, ám szerda este nem annyira a képeken, mint inkább a szövegen volt a hangsúly. Radočák Ági és Tomi a gyerekekkel megvalósítható utazásról beszéltek, közben sok-sok...

Összefogással, de egyénként is tehetünk a környezetért

2019.04.04

Az áprilisi VándorLáss-est nem a megszokott útmesélős, vetítős formában zajlott, ezúttal Kovács „Kovi” Zoltán egy dunaszerdahelyi csoport, az I love ECO képviselőivel beszélgetett természetvédelemről, szemetelésről, környezettudatosságról.

A Szahara, ahol még a csend is más

2019.03.06

A Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ bábtermében ülve a Szaharában és az Atlaszon jártunk Kovács „Kovi” Zoltán, a VándorLáss vezetője jóvoltából.

Ebben a sportban nem létezik rutin

2019.02.07

A negyedik X környékén kezdett komolyabban foglalkozni a futással és a kerékpározással, ma a világ legkeményebb futóversenyének egyedüli teljesítője - Szőnyi Ferenc, a komáromi ultrafutó volt a vendége a februári VándorLáss estnek.

Az út az érdekes, nem a megérkezés

2019.01.24

Kultúrákról, emberekről, szokásokról beszélt Csonka Gábor, azaz Vándorboy, a VándorLáss legutóbbi estjén. Olyan szemszögből, amit a néhány napot a helyei nevezetességeket meglátogató turista talán sosem láthat.

Az El Camino azt adja neked, amit kérsz

2018.05.05

A VándorLáss esteken mindig érdekes emberekkel, érdekes történetekkel találkozunk, melyek érdekes utazásokról szólnak. Ezúttal Lovász Bálint beszélt utazásairól, illetve az ismert Szent Jakab útról, az El Camino-ról.

Peruban jártunk Kovival

2017.12.23

Az idei utolsó VándorLáss esten Dobsa Melinda vendégeként a társulat alapítója, Kovács „Kovi” Zoltán mesélt perui kalandjairól.

Ahol a föld az éggel egybe ér!

Szilágyi Zsolt egy befektetési cég egyik vezető munkatársa. Már 30 éve foglalkoztatja a siker lélektana, a személyiség fejlesztés, és az élet értelme.

Helyszín: 
Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ, Bábterem
Belépő: 
tetszőleges
okt 17

Oldalak