Back to top

Szombattól szigorúbb ellenőrzés várható a szlovák-osztrák határon. Nehezedik az ingázók helyzete!

Publikálva: 2021, január 9 - 13:23
Az egyre romló járványügyi mutatók miatt szombat reggeltől ideiglenesen szigorúbb ellenőrzésre számíthatnak az Ausztriába igyekvők.
Szombattól szigorúbb ellenőrzés várható a szlovák-osztrák határon. Nehezedik az ingázók helyzete!

A legfontosabb intézkedése, áll a szlovák külögyminisztérium közöségi oldalán megjelent táéjokoztatóban, hogy ideiglenesen lezárhatják a kisebb, lokális jelentőségű határátkelőket. Hogy meddig és melyek ezek, azt sajnos nem közölték. 

Újabb változás, hogy a határon járványügyi ellenőrzést végző osztrák hadsereg egységeit helyi rendőrök is erősítik majd, így várhatóan jóval sűrűbbek lesznek az ellenőrzések.

Martin Klus a tárca külügyi államtitkára azt írja, valószínűleg a jövő hét szerdától kell számítani a kisebb határátkelők lezárására, de , egyelőre ő sem tudja, melyek lesznek ezek. Klus szerint az is benne van a pakliban, hogy szigorítsák az ingázókra vonatkozó szabályokat.

Részleteket az államtitkár egyelőre nem tudott mondani, de annyit kiemelt, hogy az eddig érvényben lévő szabályok, korlátozások biztosan maradnak.

Továbbra is tíznapos karanténra készülhetnek azok az Ausztria területére lépő nem osztrák állampolgárok, akikre nem vonatkozik egyetlen kivétel sem. A kötelező karantént csak öt nap elteltével lehet elhagyni, akkor is csak negatív antigén- vagy PCR-teszt birtokában.

ma7.sk

 

Ezt már olvasta?