Back to top

A Szlovákiai Könyvtárak Hete zajlik Dunaszerdahelyen is

Publikálva: 2019, március 4 - 15:42
A dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtárban a Szlovákiai Könyvtárak Hete alkalmából több program is várja a fiatalokat és az olvasás többi szerelmeseit. Az események a Nagyszombati Kerületi Önkormányzat támogatásával valósulnak meg.
A Szlovákiai Könyvtárak Hete zajlik Dunaszerdahelyen is

Március legelején kezdődött, és egészen a hónap végéig tart, ám mégis a héten várja a legtöbb program az olvasókat egyrészt a Csallóközi Könyvtárban, másrészt külső helyszíneken.

Elsején könyvbemutató zajlott, ma délelőtt pedig író–olvasó találkozót tartott Jana Krajčovičová a dunaszerdahelyi Speciális iskola növendékeivel az iskola termeiben, miközben Fekete Bianka amatőr képzőművész festményeinek kiállítását is megnyitották a könyvtárban – ez utóbbi kiállítás egészen a hónap legvégéig megtekinthető lesz a könyvtárban.

Szerdán az ifjúsági osztályon könyvtárismereti óra várja a Szabó Gyula Alapiskola kis elsőseit, csütörtökön pedig Krista Bendová: Osmijanko címmel tart mesedélelőtt a Smetana ligeti Alapiskola tanulóinak, ugyancsak az ifjúsági osztályon – itt az értő olvasásról fognak hallani számos érdekes dolgot a gyerekek.

Ugyancsak csütörtökön könyvbemutató is lesz – Kovács Melindával A kételyen túl című könyvéről beszélgetnek majd az olvasóteremben.

Pénteken reggel 8 órakor Menjünk együtt a könyvtárba! címmel könyvtárismereti órát szerveznek a Kodály Zoltán Alapiskola elsősei részére az ifjúsági osztályon, 9.30-kor Rajkovics Péter Brumiarc és a Kicsi, valamint a Brumiarc és a cirkusz című mesekönyveit mutatják be a Kodályos gyerekeknek, illetve a Csallóközkürti Magyar Tannyelvű Alapikola tanulóinak az olvasóteremben, majd ez utóbbi „látogatói csapat” számára tartanak könyvtárismereti órát a könyvbemutatót követően az ifjúsági osztályon.

Azon túl, hogy minden rendezvény ingyenes, a Szlovákiai Könyvtárak Hetén ingyenes beiratkozásra is lehetőség van bárki számára, sőt a könyvtár eltekint a késedelmi díjak fizetésétől is ezen a héten!

Külön meglepetés, hogy a „könyvtári őrjárat“ az épületen kívül olvasáson „rajtacsípett“ egyéneknek egyéves ingyenes tagságit ajánl fel! Érdemes tehát mostanában (is) olvasgatni a Csaplár Benedek Művelőési Központ környékén!

 

Ezt már olvasta?

Cookies