Back to top

A szívünkben készítsünk helyet az alázat bölcsőjének

Publikálva: 2017, december 17 - 20:22
Az advent az előkészület ideje, az ünnepre való készülődésről szólnak napjaink. Advent harmadik vasárnapja az öröm vasárnapja, ekkor fehér angyal száll a földre, hogy fénysugarával megérintsen mindenkit, akinek a szívében tiszta szeretet lakozik.

A. Szabó László, Dunaszerdahely alpolgármestere köszöntötte a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ elé érkező ünneplőket.

„Az emberek ilyenkor még inkább érzik a Megváltó eljövetelének a közelségét. Karácsony közeledtével egyre inkább tudatosítjuk, hogy a lényeg ugyan láthatatlan, de nagyon is érezhető, nagyon is beszédes. Nekünk, halandóknak pedig nincsen más dolgunk, mint ezt az örömhírt továbbadni, és együtt örülni, hogy felnyíljon az emberek szeme, hogy megnyíljon mindannyiunk szíve, hogy az igazságot befogadva lehessünk igazán boldogok. Márai Sándor írja a következő gondolatot: »Tudod, karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják. Hiszen azért van ez az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni.«
Kedves dunaszerdahelyiek, bízzunk hát ennek a csodának az eljövetelében. Már csak egy hét van a szentestéig. Itt az ideje, hogy egy kicsit elcsendesüljünk, hogy lelassítsunk, hogy jobban odafigyeljünk egymásra, és önmagunkra is. Ne a zajos és nyüzsgő bevásárlóközpontok ünnepe legyen az advent. Ezért inkább arra kellene időt szakítanunk, hogy a szívünkben helyet készítsünk az alázat bölcsőjének, hogy mindannyiunk szívében megszülethessen, és életre kelhessen a valódi szeretet. Én méltó felkészülést kívánok mindenkinek és áldott, békés, kegyelemteljes ünnepeket."

A magasztos szavak után az alpolgármester ünnepélyesen meggyújtotta a város adventi koszorúján a harmadik gyertyát. Az adventi gyertyagyújtás ünnepi aktusát a Vox Camerata kamarakórus keretezte az ünnephez méltó, meghitt énekével. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Horváth Zoltán alpolgármester úr, valamint Szabó B. Csilla, A. Szabó László felesége is.

A hagyomány szerint a negyedik gyertyát advent negyedik vasárnapján gyújtjuk meg. Az idén a negyedik adventi vasárnap szentestére esik, ezért mindenki otthon, családja körében gyújtja azt meg.

Ezt már olvasta?

Cookies