Back to top

Szinna a következő kupaellenfél

Publikálva: 2023, október 4 - 06:22
A Slovnaft Cup 4. fordulójában a III. ligás Szinna otthonában lép pályára a DAC.
Szinna a következő kupaellenfél

A Szlovák labdarúgó-szövetség hétfőn sorsolta a hazai kupasorozat, a Slovnaft Cup 4. fordulójának párosításait. A többi élvonalbeli csapattal együtt a DAC is kiemelt volt, és a nyolcaddöntőbe való bejutásért a III. liga Keleti csoportjának jelenlegi negyedik helyezettjével, az MFK Szinna (Snina) együttesével csap össze.

A versenyben lévő 32 csapat közül tehát a földrajzilag legtávolabb fekvőt kaptuk. Egyébként a szinnai MFK-nál dolgozik a DAC legendája, Pavol Diňa, aki több funkciót is betölt a klubban.

A keletiek már három ellenfelet búcsúztattak a szlovák kupában. Az első két fordulóban idegenben léptek pályára: előbb a TJ Várjeszenő (Jasenov, V. liga, 2:0), majd az FK Považská Hernádszokoly (Sokoľ, VI. liga, 8:1) otthonában diadalmaskodtak. Az igazi meglepetést a 3. fordulóra tartogatták, amikor hazai pályán 1:0-ra legyőzték a II. liga tavalyi ezüstérmesét, a sároseperjesi Tatrant.

A 4. forduló hivatalos játéknapja október 25., szerda 15:30 óra – a verseny ezen fázisában a DAC vendégcsapatként lép pályára. Arról, hogy valóban ezen a napon rendezik-e majd az összecsapást, később születik döntés.

A Slovnaft Cup versenykiírása szerint egészen a negyeddöntőkig egy mérkőzésen dől el a továbbjutó kiléte. Döntetlen eredmény esetén nincs hosszabbítás, hanem rögtön a tizenegyespárbaj következik.

A 4. forduló párosításai:
MFK Snina - DAC 1904
Šamorín - Spišský Štiavnik/FC Košice
Liptovský Mikuláš - Ružomberok
Prievidza/Považská Bystrica - Lehota pod Vtáčnikom/Trnava
Beluša - Skalica
Malženice - Zlaté Moravce
Nové Zámky - Michalovce
Poprad - Piešťany/Myjava
Medzibrod - Oravské Veselé/Žilina
Trebišov - Podbrezová
Brvnište - Spišská Nová Ves
Galanta - Sereď/Slovan Bratislava
Lipany/Dolný Kubín - Makov
Devínska Nová Ves - Trenčín
Pohronie - Banská Bystrica
Martin - Komárno

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: Slovnaft Cup, DAC
Cookies