Back to top

A Szinna - DAC 1904 kupamérkőzés előtt

Publikálva: 2023, október 25 - 06:28
Szerdán 14:30 órakor a III. ligás MFK Szinna (Snina) otthonában lép pályára a DAC a Slovnaft Cup 4. fordulójában.
A Szinna - DAC 1904 kupamérkőzés előtt

A Slovnaft Cup eddigi menete során a DAC a negyedosztályú Bőst (5:1, gólszerzők: Ramadan 3, Trusa, Isakov öngól – Nikulin) és a VI. ligás TJ Felsőszelit (4:0, Risvanis, Ramadan, Herc, Romero) búcsúztatta.

A környékbeli ellenfelek után a 4. forduló sorsolása a földrajzilag legtávolabbi ellenfelet sodorta az utunkba. Szerda délután így a harmadik ligában szereplő MFK Szinna otthonában lépünk pályára, ahol a DAC legendája és a klubtörténelem legjobb élvonalbeli góllövője, Pavol Diňa különböző funkciókat is ellát.

A legkeletibb, csaknem 20 ezer lakosú zempléni város klubját 1927-ben alapították, jelenleg pedig a történelme egyik legsikeresebb időszakát éli. A III. liga keleti csoportjában 11 fordulót követően a negyedik helyen áll a 34 éves vezetőedző, René Kočan által irányított együttes, öt ponttal lemaradva az éllovas Sztropkótól.

A Slovnaft Cup-ban is sikeresen menetelnek, ahol immár három akadályt sikerült megugraniuk, az első kettőt idegenben. Az 1. fordulóban Várjeszenőn (Jasenov, V. liga) győztek 2:0-ra, a következő körben az FK Považská Hernádszokolyt (Sokoľ, VI liga) búcsúztatták a kiütéses 8:1-es sikerüket követően. A legjobb 32 közé kerülésért zajló összecsapáson a másodosztályú sároseperjesi Tatrant fogadták és 850 néző előtt 1:0 arányban felül is kerekedtek a favoriton.

Éppen a hazai kupasorozatban érte le a szinnai labdarúgás a legnagyobb sikerét: az 1975/76-os idényben egészen az elődöntőig meneteltek. Ott 0:2-es vereséget szenvedtek idegenben az élvonalbeli pozsonyi Inter gárdájától.

A DAC számára a szerdai lesz a 44. mérkőzés a Slovnaft Cup-ban a jelenlegi lebonyolítási rendszer bevezetése (a 2014/15-ös szezontól) óta; ebből a 37. alkalommal utazunk idegenbe.

„Szeretnénk jóvá tenni a zsolnai vereséget, egyúttal tudatosítjuk, hogy a színeinkért és a klubunkért küzdünk. Egyértelmű célkitűzésünk van a kupában, amely nemcsak a soron következő csapat elleni továbbjutásról szól, a lehető legtovább akarunk menetelni. Egyúttal zajlik a harc a kezdőcsapatbeli helyekért, mivel az utolsó mérkőzés rosszul sült el számunkra. Lehetséges bizonyos rotálás, de nemcsak a fizikai terhelés, hanem a helyekért való küzdelem miatt is. Bízom benne, hogy a konkurenciaharc segít abban, hogy erősek és sikeresek legyünk. A kupának megvan a saját különlegessége, egy harmadik ligás ellenfél vár ránk, ezért tisztában vagyunk azzal, hogy minden körülmények között a maximumot kell nyújtanunk” – mondta az összecsapásról Adrian Guľa vezetőedző, akinek a hétvégi fordulót követően újabb játékosa esett ki.

„Ramadan megsérült, de az állapota kissé javult, ezért remélhetőleg szombaton már a rendelkezésünkre fog állni. Redzic visszatér, míg Gruszkowski és Záhradník már néhány dolgot a csapattal végez, de még nem készültek fel a meccsterhelésre” – árulta el a tréner, aki továbbra sem számíthat a hosszú időre harcképtelenné váló Gavrić és Urblík szolgálataira.

A Slovnaft Cup 4. fordulójának MFK Szinna – DAC 1904 mérkőzését 2023. október 25-én, szerdán 14:30 órai kezdettel rendezik, játékvezetők Dzivjak - Hrmo, Čajka.

A Slovnaft Cup versenykiírása alapján egészen a negyeddöntőkig egy mérkőzésen dől el a továbbjutó kiléte. Döntetlen eredmény esetén nincs hosszabbítás, rögtön tizenegyespárbaj következik.

Mint minden tétmeccsről, Szinnáról is élőben jelentkezünk szöveges közvetítés keretén belül. Kövesse a mérkőzést percről percre honlapunkon! Ezen kívül a találkozót a Niké TV-n élőben is megtekinthetik.

A találkozó továbbjutója a nyolcaddöntőért küzdve egy olyan sorsoláson kap soros ellenfelet, amelyen már nem érvényes a területi szétosztás és a kiemelés sem. A SC nyolcad- és negyeddöntőjében az a szabály, hogy a legalább két osztálybeli különbségű csapatok párosításánál az alacsonyabb osztályú együttes otthonában rendezik meg az összecsapást. Az 5. forduló (nyolcaddöntő) hivatalos játéknapja november 8-a.

SZURKOLÓI INFORMÁCIÓK

A hazai klub értesít mindenkit, hogy a stadion kapui két órával a kezdőrúgás előtt, tehát 12:30 órakor nyílnak. A DAC szurkolói számára a különálló vendégszektor kerül kijelölésre, a jegyek a stadionban való belépéskor vásárolhatók meg. Áruk 8 euró, amely tombolát is tartalmaz. A 10 éven alatti gyerekek és a súlyos egészségkárosultak számára a belépés ingyenes.

A parkolásra a stadion területén belül és a környékén van lehetőség. Megkérjük önöket, hogy kövessék a szervezők utasításait. A stadionban több büfé is a szurkolók rendelkezésre áll.

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: Slovnaft Cup, DAC
Cookies