Jelenlegi hely

Szijjártó László: Nem a bajnoki cím a fő cél, de jövőre az is összejöhet

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, június 21 - 21:26 | DAC-IFI
A DAC idősebb ificsapatának szerepléséről a vezetőedzővel, Szijjártó Lászlóval beszélgetettek az fcdac.sk szerkesztői.
Szijjártó László: Nem a bajnoki cím a fő cél, de jövőre az is összejöhet

Az „újkori” DAC U19 negyedik szezonját zárta az élvonalban. Egy utolsó előtti, hetedik és kilencedik hely után ezúttal az 5. helyen zárt a csapat, vagyis először végeztünk a táblázat felső részében. Mennyire tükrözi ez a helyezés a keret és a bajnokság erejét?

A csapat erejét mindenképp. Egy évvel ezelőtt azt éreztem, hogy ez a csapat befuthat a 3. helyre. Az utolsó fordulóig játékban voltunk a 3. helyért, viszont más céljaink voltak, mégpedig az egyéni képzés, és nem konkrét helyezés. Úgy érzem, ebben fejlődtünk. Remco ten Hoopennel és Németh Krisztiánnal 4-5 mutatót emeltünk ki, melyeken szerettünk volna javítani, és a statisztikai adatokkal kimutatható, hogy ez sikerült is. Mindenképp a nagycsapat játékstílusát szerettük volna átvenni, s azokat az elemeket látni. Úgy érzem, ez is sikerült.

Több játékos is az A-csapattal végezte az edzésmunkát, viszont hozzátok jártak mérkőzéseket játszani. Milyen volt az együttműködés a felnőttcsapat edzőivel?

Napi szinten kommunikáltunk Remcóval és Krisztiánnal, rajtuk keresztül pedig Peter Hyballával. A játékosokra sokkal több hárult, erősebb csapatban voltak, s rá voltak kényszerülve, hogy a gyorsabb tempót is tartsák. Néha éreztem ezeken a játékosokon a fáradtság jeleit, s nem tudtak azonnal beolvadni a közegbe, de ezt természetesnek veszem.

Hat játékos öregedett ki, de a csapat magja megmaradt, ami jó hír a következő szezonra tekintve. Hová várható ez a csapat az új idényben?

Amennyiben a csapat együttmarad, mindenképp esélyes a bajnoki címre. Mindenki nyerni szeretne, ez természetes, de mi azt szeretnénk, ha minél többen játszhatnának a nagycsapatban is, s ez már idén sikerülne Nagy Lacinak és a többieknek. Én ezt látom fő célnak, nem a bajnoki címet. Ha mindez sikerülne, számunkra tökéletes lenne.

Az Akadémia elsődleges célja játékosokat nevelni a nagycsapat számára. Kik azok, akikben benne van ez a potenciál, akár a soron következő szezonban vagy hosszabb távon?

Nagy Laci tűzközelben van, nagyon meglepett minket Veselovský hozzáállása és teljesítménye. Annak nagyon örülünk, hogy lesz farmcsapatunk – úgy érzem, ha ott tudnak bizonyítani a fiúk, akkor bármikor bedobhatók a Fortuna Ligában is. A többiek közül még Barit, Malýt, Csókát emelném ki, akik megértek erre. Csóka Dani azt mondta nekem a minap, hogy még fél évig komolyan dolgoznia kell, pedig ő az angol ligából érkezett. Türelem és kitartás kell tehát hozzá.

Forrás: fcdac.sk