Back to top

Szigorú böjtöt hirdetnek a püspökök az egész szlovákiai katolikus egyház számára a járvány legyőzésére

Publikálva: 2020, október 30 - 08:50
Ismét szigorú pénteki böjtölést hirdetett a Szlovák Püspöki Konferencia (KBS) a koronavírus-járvány legyőzésére. A püspöki kar online ülésezett, a böjtölés mellett rendszeres imádkozásra szólította fel a híveket – közölte a KBS.
Szigorú böjtöt hirdetnek a püspökök az egész szlovákiai katolikus egyház számára a járvány legyőzésére

Október 30-tól december 18-ig, vagyis a következő nyolc péntekre szigorú böjtöt hirdetnek a püspökök az egész szlovákiai katolikus egyház számára a járvány legyőzésére. A 18 és 60 év közötti egészséges hívő emberek a következő nyolc pénteken oly módon böjtöljenek, mint Nagypénteken szokás”

– jelentette ki Stanislav Zvolenský, a KBS elnöke.

Ez azt jelenti, hogy

a hívek tartózkodjanak a húsételektől, naponta csak egyszer étkezzenek kiadósan, és további két alkalommal kisebb adagot ehetnek.

„Mivel az egyházi hagyomány a bűnbánatgyakorlás további formáit is ismeri, mindenkinek figyelmébe ajánljuk az imádságot és az alamizsnát. Ezeket azok is gyakorolhatják, akiknek az egészségi állapota nem engedi meg a szigorú böjtölést” – magyarázta Zvolenský.

Hozzátette, a szlovák püspökök a Szlovákiáért mondott napi imára hívnak mindenkit, ehhez javasolják hozzákapcsolni a rózsafüzér imádságot, a Szentírás olvasását, és hogy mindenki cselekedjen jót a hozzá közelállókkal.

ma7 | TASR

Ezt már olvasta?

Címkék: koronavírus
Cookies