Jelenlegi hely

Szigorodó szabályok októbertől

Ezt már olvasta?

Tájékoztatás

Tájékoztatás

A nyugdíjasotthonból 2020. október. 29-től (csütörtök) az...

Publikálva: 2020, szeptember 11 - 17:25 | Közérdekű
Csehország a vörös, Magyarország és Ausztria a narancssárga zónába kerül. Több járás vörös besorolást kap. Erről Marek Krajčí egészségügy-miniszter tájékoztatott a járványbizottság pénteki ülését követően.
Szigorodó szabályok októbertől

Pozsony mellett a koronavírus-járvány szempontjából kiemelten veszélyes, azaz vörös kategóriájába került a Nyitrai, a Turdossini, az Ólublói és a Nagymihály járás.

Narancssárga besorolást kap a Szenci, a Bazini, a Malackai, a Vágsellyei, a Vágbesztercei, az Eperjesi, a Kisszebeni, a Liptószentmiklósi, a Puhói, a Trencséni, a Varannói, valamint az Érsekújvári járás.

Vörös kategóriába sorolják Csehországot, míg a narancssárga zónába Magyarország és Ausztria került. Krajčí elmondta, a járvány ügyi bizottság javasolni fogja, hogy Szlovákia zárja le az Ukrajnával közös határait. Utóbbiról a központi válságstáb dönt majd.

Krajčí szerint a vírus szempontjából kockázatos országok közé sorolhatják a jövőben Magyarországot is.

Októbertől ismét szigorítják a tömegrendezvények szervezésének feltételeit.

A zöld zónába sorolt járásokban legfeljebb 200 ember vehet rész a szabadtéri rendezvényeken, beltéri rendezvényeken 100.

A narancssárga és a piros színnel jelölt járásokban 100 résztvevő lehet egyszerre a szabadtéri rendezvényeken, a beltérieken 50 fő. Ez érvényes a fővárosra is. Az esküvőkön résztvevők száma maximum 30 fő lehet - tájékoztatott mondt el Krajčí.

Szeptember végéig hosszabbítják meg a szájmaszk kötelező viselésének időszakát a felső tagozatos tanulók, a közép-, illetve főiskolások körében.

Az alsó tagozatosok esetében a szájmaszk viselését erősen ajánlják - hangzott el a pénteki sajtótájékoztatón.

forrás: ma7.sk

Címkék: koronavírus