Back to top

Szeretettel várjuk a Csallóközi Vásárba!

Publikálva: 2023, szeptember 14 - 06:00
Szeptember 21–23. között, a csütörtöktől szombatig tartó három napban szervezi meg idén Dunaszerdahely Város Önkormányzata a Csallóközi Vásárt. Ennek kapcsán kérdeztük meg dr. Hájos Zoltán polgármestert.
Szeretettel várjuk a Csallóközi Vásárba!

A rendezvény háromnapos lesz – tekintettel arra, hogy nem kerek évfordulós vásárról van szó. Helyszíne pedig ismét a megújított Vásártéren lesz, amely a múlt évben kiválóan debütált: tágasabb volt, a kulturáltabb környezet mindenki tetszését elnyerte, de a koncertek hangzása, látványvilága is sokkal jobb volt, ráadásul az óriás kivetítőknek köszönhetően több oldalról is lehetett minden színpadi programot látni, figyelemmel kísérni.

A Vásártér méltó helyszínt biztosít a Csallóközi Vásárnak, mi pedig a programokban igyekeztünk minden korosztályra gondolni, az idősebbektől, a családokon keresztül egészen a fiatalabb korosztályokig. A magyar kultúra megtartása, a magyar hagyományok, a városi tradíció megőrzése az egyik jellegzetessége lesz az idei vásárnak is. Egyrészt a magyar népzene, a néptáncok bemutatása is fontos elem, de erre kötődően a vásárban megjelenő mesterségeknek, kézműveseknek, klasszikus kézműves termékeknek adott nagyobb tér is méltó kiegészítője annak a gazdag kulturális programnak, amely miatt várhatóan ismét rendkívül sok látogatója lesz a Csallóközi Vásárnak.

A hagyományőrzés mellett az élménygazdag szórakozás is fontos, így olyan híres előadóművészeket hívtunk, akik a széles közönséget tudják megszólítani. A zsáner, a stílusok tekintetében is olyan gazdag programot kínálunk, ahol az idősebb és a fiatalabb is részt tud venni, így a magyar, de a szlovák előadóművészek is teret kapnak, nem beszélve a helyi előadókról és a fiatal tehetségeinkről.

Emiatt nagyon fontos a vendéglátás, a kiváló gasztronómiai kínálat és annak megfelelő színvonala is – elárulhatom, hogy idén is számos vendéglátóipari egység, illetve vásáros jelentkezett eladásra. A kínálatban megjelennek így a magyar konyha, de a szlovák és nemzetközi konyha remekei is, de lévén szüreti időszak, a murci sem maradhat el a választékból.

Mindemellett a borutcában újra mindenki megtalálja a maga számára megfelelő, kiváló minőségű borokat, de ugyanígy az üdítők, a frissítők, a sörök széles választéka is ott lesz a vásár kínálatában.

Az idelátogatókat tehát valóban fantasztikus vásári hangulat várja, a kicsik számára a ringlispílek, körhinták bő felhozatala is sok meglepetést tartogat – ezzel is igyekeztünk idén is egy jó hangulatú, kellemes vásárt kínálni a kilátogatóknak.

Természetesen a szervezésen, a gazdag programkínálaton, a fellépőkön, a koncerteken, az árukínálat széles választékán túl amit még magunknak kívánunk, az a jó idő lesz – szeretnénk, hogy az időjárás is mellénk álljon, hogy valóban felejthetetlen élményeket tudjanak szerezni a Csallóközi Vásárban mind a dunaszerdahelyiek, mint pedig a Dunaszerdahelyre érkező látogatók, turisták is.

A szeptember végi időszak ugyanis még beleér a turistaszezonba, így a fürdési idényt is kitolva, akik messzebbről érkeznek, el tudják magukat szállásolni a termálfürdőben, és a fürdőzés mellett lehetőségük lesz további kulturális és szórakoztató programokon való részvételre is ezben a napokban.

A kilátogatók kényelmét a vásár idején közlekedő kisvonat is szolgálni fogja, amely majd ingyenesen szállítja utasait a lakótelepekről a vásárba és vissza.

Természetesen a városi rendőrség is készenlétben áll, a segítségükkel fogjuk biztosítani a közrendet.

A vásár elrendezése is a könnyebb tájékozódást segíti, hiszen egy-egy tömbben lehet majd megtalálni az egyes iparárukat, a kézműveseket vagy éppen a gasztronómiai sátrakat. Mindez a kilátogatók kényelmét biztosított szolgálni. A közterület-fenntartó Municipal céggel fogjuk biztosítani a vásárt tisztaságát, ahogy erre az előző években is odafigyeltünk. Az is cél ugyanis, hogy kellemes helyszín és nagyobb komfort és kényelem várja a vásár látogatóit.

Mindenkit nagy-nagy szeretettel várunk, akár mindhárom napra, de aki csak egy napra tud kilátogatni, annak is itt a helye a Csallóközi Vásárban, magyar régiónk egyik legynagyobb fesztiválján!

(Megjelent a Dunaszerdahelyi Hírnök 2023 szeptemberi számában)

 


A vásár programjait itt találja, illetve minden más, a 41. Csallóközi Vásárt érintő hírt és információt pedig itt olvashat el.

A Csallóközi Vásárba pedig ingyenesen el tud jutni a városi kisvonattal, amelynek itt találja a menetrendjét!

Ezt már olvasta?

Cookies