Back to top

Szeretettel megélt várakozás Sikabonyban

Publikálva: 2022, november 28 - 09:00
Advent első vasárnapján karácsonyi vásár és ünnepi adventi gyertyagyújtás várt minden érdeklődőt Sikabonyban. A városrész adventi koszorújának első gyertyáján lobbant fel aznap az Úr várásának lángja.
Szeretettel megélt várakozás Sikabonyban

Az adventi idő a bensőséges és örvendező várakozás ideje – a karácsonyi ünnepekre való előkészület, az Isten Fiának emberekhez való első eljövetelére való várakozás időszaka. 

Sikabonyban advent első vasárnapján a városrész közösségi házának az udvarán szervezett karácsonyi vásárt és ünnepi gyertyagyújtást a Sikabony Polgári Társulás. A programot napokkal azelőtt már komoly készülődés előzte meg, hiszen a társulás tagjai felállították Sikabony karácsonyfáját és elkészült az adventi koszorú, de a Betlehem is, ahol a Szentcsaládot nézhetik meg az odalátogatók. 

A karácsonyi vásár már kora délután kezdetét vette, számos igényes kézműves portékával várták az árusok a kilátokató érdeklődőket, majd ünnepélyes keretek között gyújtották meg a Sikabonyi városrész adventi koszorújának első gyertyáját.

Dakó Perta éneke, majd Ondus Gábor hegedűjátéka után a polgári társulás új elnöke, Fodor Mihály szólt a szép számban egybegyűltekhez. 

„Adventnek hangjai, fényei, illata, jelképei vannak. Az advent a karácsonyhoz vezeti el az embert, a karácsony pedig egymáshoz vezet bennünket. A karácsony a legszebb, legbensőségesebb ünnepünk, ilyenkor van igazán alkalmunk arra, hogy rohanó világunkban egy kis szünetet tartsunk és szeretteink körében békésen, meghitten ünnepeljünk. Az ünnep szépségét nem az ajándékok nagyságával kell mérnünk, hanem egy olyan ajándékkal, amiből mindenki részesülhet, amit mindenki adhat – ez pedig a szeretet”

– fogalmazott Fodor Mihály, aki egyben köszönetet mondott mindazoknak, akik egész évben bármilyen formában segítették a társulás munkáját. 

Hájos Zoltán polgármester Dunaszerdahely Város Önkormányzata és a maga nevében is köszöntötte az ünneplőket.

„Ma kezdetét veszi a várakozás, négy hét múlva itt a karácsony. Elsőször is szeretném megköszönnö a Sikabonyi Társulás közösségépítő munkáját, hiszen igazi közösséggé kovácsolja városrészünk polgárait, de Dunaszerdahelyen is sokaknak példaképül szolgálnak”

– fogalmazott a polgármester, aki hozzátette azt is, hogy jó érzés Sikabonyban lenni, jó érzés a sikabonyi közösségbe ellátogatni, látva és érezve a közösséget összetartó szeretetet. Mint a városvezető elmondta, ez a lényege magának az adventnek is, a szeretettel megélt várakozás, ahol önmagunkat adjuk, ahol egymás szeretetében, együtt érkezünk el az adventi időtől a karácsonyig. 

Puha György, a városrész képviselője is azt a polgári társulás által létrehozott összetartást emelte ki, amely nagyban hozzájárult ahhoz, hogy advent első vasárnapját méltóképpen megünnepelhették Sikabonyban is.

A köszöntőket követően a történelmi egyházak képviseletében Bozay Krisztián katolikus esperesplébános, Görözdi Zsolt református lelipásztor és Horňák József evangélikus lelkész megáldotta a koszorút, majd az első adventi gyertyát azon a társulás korábbi elnöke, Simon Ferenc gyújtotta meg. Az eseményen a városrész több képviselője is jelen volt.

Az eseményen készült képeinket itt tekinthetik meg.

(nagy)

Ezt már olvasta?

Cookies