Jelenlegi hely

Szeretettel, Ági – könyvkeresztelő

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, március 1 - 08:44 | Kultúra
A Családi Könyvklub különleges könyvbemutatóra, könyvkeresztelőre hívja a könyvbarátokat március 19-én, este 18.00 órakor a Művészeti Alapiskola koncerttermébe: Antal Ágota Szeretettel, Ági című kötetének estjére.
Szeretettel, Ági – könyvkeresztelő

Antal Ágit egészen biztosan 100 év múlva úgy fogják emlegetni majd a szerdahelyiek, valahogy olyan szeretettel és státuszban, mint ahogy most emlegetünk egy-egy mikszáthi időkben mozgó személyt, amolyan Krúdy vagy éppen Móricz mesterek tollából fakadt jóravaló nőszemélyeket...

Akinek a nevét csak sóhajtva mondjuk... mint ama régi szép időkben... Nos, Ági egymagában is egy intézmény. Jógát oktat, fesztiválokat szervez, kenyeret süt, és lehetne folytatni a sort „ ami hasonlóan „eseménytelen események" a hétköznapokban –, amelyek egyszerűen csak szívből jönnek és eseménytelenül igazak, őszinték.

Az új könyve igazi meglepetés nem csak a szellemnek, de a léleknek és a szív is kap egy jó adag jóságot. Őszinte, nyílt, néhol zavarba ejtően nyers, bensőséges, szomorú és boldog... A beszélgetést Lelkes Kata vezeti, az est különleges vendége Bandor Éva, Jászai Mari-díjas szíművésznő lesz, és a maximális szórakoztatásra az igazi örömzenét játszó Zagzagel rockbanda tesz rá egy lapáttal.

„Azt kell megélni – mondja Ági a könyvről –, amit a sors hoz, amit nem önző céllal csinálok. Szeretnék stabilan állni a földön, középen maradni, bármit is hozzon az élet. Nem sírni nagyon, amikor nagy a bánat, és nem ujjongani nagyon, amikor nagy az öröm. Szinte minden arra játszik körülöttünk, hogy kibillentsen bennünket a harmóniából. A legszebbek úgyis az eseménytelen hétköznapok! Amikor nem történik semmi, tesszük a dolgunkat, jóban vagyunk önmagunkkal, megelégedve, hálásan, csendben. Ha ez megadatik, mindenkinek könnyebb körülöttünk.”

Ági finom, lélekbemarkoló „ecsetvonásait” az eseménytelen hétköznapok kiemelt pillanatairól, meseszerű blogbejegyzéseit, és eddig nem publikált írásait egy kötetben olvashatja végre most az olvasó.

PR