Back to top

Szerdán 15.30-tól Nagyselmec-DAC kupamérkőzés

Publikálva: 2016, szeptember 27 - 20:28
Holnap következik a harmadik kupamérkőzésünk az idényben; a harmadik ligás Bellus és a második vonalban szereplő Szentgyörgy után ezúttal a TJ Družstevník Nagyselmec (Liptovská Štiavnica) vár együttesünkre, mely a III. liga közép-szlovákiai csoportjában vitézkedik. A találkozó szerdán 15.30-kor kezdődik.
Szerdán 15.30-tól Nagyselmec-DAC kupamérkőzés

Ezen a héten a DAC kétszer is Liptóba ellátogat - csapatunkra holnap Nagyselmencen vár kupamérkőzés, majd szombaton az onnan kilenc kilométerre található Rózsahegyen lépünk pályára a Fortuna Liga 11. fordulójában.

A TJ Družstevník Nagyselmec már az első fordulóban bekapcsolódott a kupaküzdelmekbe, tehát immár három ellenfelet is búcsúztatott. Kezdésként 3:0-ra győztek az ötödik ligás FK Slovan Nyitrazsámbokrét (Žabokreky) otthonában (gólszerzők: Ivan Callo 11m, Peter Mahút, Ján Mihálik), a 2. fordulóban a negyedik vonalban szereplő FK Pokrok Korompát (Krompachy) ejtették ki 5:2-es győzelemmel (gólszerzők: Peter Mahút 2, Ján Mihálik, Tomáš Dzuriak 11m, Richard Šípka), majd legutóbb Lőcsén (Levoča) 1:1-es eredmény után (gólszerző: Tibor Svetlák) a tizenegyespárbajban 3:1-re diadalmaskodtak.

Nagyselmec egy 1150 lakosú község a rózsahegyi járásban. A helyi Družstevník a III. liga közép-szlovákiai csoportjában szerepel, ahol kilenc fordulót követően a tabella 14. helyén állnak. Štefan Mojský vezetőedző keretének klubunk egykori játékosa, Peter Hoferica is tagja.

A DAC a Slovnaft Cup második körében csatlakozott a kupaküzdelmekhez. Kezdésképp a harmadik ligás Bellus otthonában győztünk 1:0-ra (gólszerző: Szarka), majd a harmadik fordulóban kiütéses, 6:1-es arányú idegenbeli győzelmet arattunk a második vonalban szereplő Szentgyörgy ellen (gólszerzők: Sarr 3, Pačinda, Huk, öngól).

A Slovnaft Cup szabályai szerint a 4. fordulóban is egy mérkőzésen dől el a továbbjutó kiléte. Döntetlen esetén nincs hosszabbítás, rögtön a tizenegyesrúgások következnek. A holnapi párharc győztese októberben a Vágújhely (Nové Mesto nad Váhom) - Nagyszombat találkozó továbbjutóját látja vendégül.

A Slovnaft Cup 4. fordulójában a III. ligás TJ Družstevník Liptovská Štiavnica otthonában holnap 15.30-órakor lépünk pályára, játékvezetők Vlčej - Ádám, Poracký.

A mérkőzésre szóló belépőjegy ára 2 euró, a hazai klub nem jelölt ki külön vendégszektort.

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Slovnaft Cup
Cookies