Back to top

Szeptember közepén jelent meg Karaffa Attila Szurkolói szemmel című könyve

Publikálva: 2023, október 3 - 08:18
Szeptember közepén jelent meg Karaffa Attila Szurkolói szemmel című könyve, amely a szerző második kötete és a DAC-cal kapcsolatos élményeit, gondolatait foglalja össze mintegy száz oldalon.
Szeptember közepén jelent meg Karaffa Attila Szurkolói szemmel című könyve

„Szurkolóknak egy törzsszurkolótól, akinek a szívében ott van a DAC. Talán így lehetne összefoglalni ennek a kis kötetnek a lényegét, amelyben Karaffa Attila elénk tárja a DAC-életérzést, a csapatáért drukkoló rajongó szerteágazó gondolatait. Jó szívvel ajánlom ezeket a sorokat minden DAC-os szurkolónak, de mindenki másnak is, akit érdekel a futball világa”

– írja a könyv ajánlójában Radványi Miklós, a DAC legendás játékosa, majd később edzője.

Karaffa Attila gyermekkorától egészen napjainkig eleveníti fel a sárga-kékkel fémjelezhető emlékeit, beleértve a legnagyobb sikereket és azon szomorú pillanatokat is, amikor nem a fociról, hanem a rendőrök támadásáról vagy éppen a szlovák szurkolói atrocitásoktól volt hangos a lelátó, valamint a sajtó.

A hangsúly viszont nem ezeken, sokkal inkább a DAC nyújtotta életérzésen, barátságon és a focin van a kiadványban, amely a szerző Felvidéki szemmel című első kötetéhez hasonlóan egy-egy fotó mellett történeteket mesélve kíséri végig az olvasót a anekdoták vagy éppen egykori beszámolók segítségével.

„Dacolunk a Felvidéken minden értelemben. A bajnokságban, a közéletben és sokszor egymással is. Mégis a DAC lett az összetartozásunk egyik jelképe is”

– írja a szerző, és éppen ezért a kiadvány több mint egy szurkolói vallomás – felvidéki helyzetjelentés is a korról, amelyben élünk.

A könyv megrendelhető az info [at] karaffaattila.sk e-mail-címen vagy a +421 918 220 408-as telefonszámon. Megvásárolható Dunaszerdahelyen a Turul Bárban a Csallóköz utcában, a Robi ABC-ben, a Baranyai élelmiszerüzletben és a Családi Könyvklub üzleteiben. Ára 9,- euró. A könyv megvásárlása jótékonyt célt is szolgál, a szerző egy mozgáskorlátozott gyermek gyógykezelését támogatja átlala majd.

(dszi)

Ezt már olvasta?

Címkék: Karaffa Attila, DAC
Cookies