Back to top

Széchenyi István emléknapot szerveznek

Publikálva: 2021, november 22 - 22:19
A Pázmaneum Társulás szervezésében kerül sor november 25-én, csütörtökön a Széchenyi István emléknapra, amelynek keretén belül kiértékelik a Széchenyi öröksége című rajzpályázatot a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban, majd a szentmisén, illetve a Vermes-villában könyvbemutatóval és előadással tisztelegnek a legnagyobb magyar emléke előtt.
Széchenyi István emléknapot szerveznek

Széchenyi Tímea, a Gróf Széchenyi Család Alapítvány elnöke a 2021-es esztendő elején hivatalosan is meghirdette a Széchenyi-évet. Szeptember 21-én ünnepeltük a legnagyobb magyar születésének 230. évfordulóját. Ehhez a felhíváshoz csatlakozott a Pázmaneum Társulás is, Dunaszerdahelyen is egész napos programokkal emlékezve a reformkor nagyjára.

A Széchenyi István emléknap programja:

10:00 A Széchenyi öröksége című rajzpályázat kiértékelése és a rajzkiállítás megnyitója a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban

11:30 Széchenyi emlékfa elültetése a Vermes-villa mellett

17:00 Szentmise Széchenyi István lelki üdvéért

18:00 Tarics Péter újságíró, író, Széchenyi-kutató: A MI SZÉCHENYINK. Közösségi lelkiismerettel, cselekvő hitvallással a magyar nemzetért című könyvének bemutatója a Vermes-villában. A könyv megvásárolható és dedikálható lesz majd az előadás után.

A beltérben csak teljesen beoltott személyeknek engedélyezett a belépés az aktuális járványügyi rendelkezések szerint. 

Társszervezők: Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ, Kortárs Magyar Galéria, Csemadok dunaszerdahelyi alapszervezetei

Ezt már olvasta?

Címkék: Pázmaneum
Cookies