Back to top

Számolja ki, miképp változott önnek a családi pótlék és az adóbónusz!

Publikálva: 2022, augusztus 9 - 12:19
A pénzügyminisztérium Pénzügyi Politikai Intézete (IFP) elkészítette az állami családtámogatási kalkulátort.
Számolja ki, miképp változott önnek a családi pótlék és az adóbónusz!

A kalkulátor tájékoztató jellegű számítást ad, amely alapján az emberek a családi csomag elfogadását követően áttekintést kapnak a családi pótlék új összegéről és az adóbónuszról is. A kalkulátor lehetővé teszi azt is, hogy a szülők összehasonlítsák az új változtatásokat azzal, hogy mennyit kaptak volna, ha nem változott volna a rendszer, írja a webnoviny.sk portál.

A Pénzügyminisztérium emlékeztet arra, hogy ez egy tájékoztató jellegű számítás, és a juttatások végösszege az egyéni és esetenként az egyedi élethelyzetek függvényében változhat.

Az állami családisegély-kalkulátort itt nézheti meg.

Ugyanakkor hozzáteszi, hogy a kalkulátor számításai nem használhatók fel jogi aktusokhoz. A kalkulátorban elegendő kiválasztani azt az időszakot, amelyre a kérelmező ki akarja számolni az adott követeléseket. A kalkulátor a 2022-es és az azt követő, 2023-as évre is ki tudja számolni a juttatást.

Hozzájárulás a szabadidős tevékenységekhez

Ezt követően ki kell választani a foglalkoztatási formát. Munkavállalóknál a bruttó havi fizetés összege és a gyerekekre vonatkozó adatok, konkrétan a születési hónap és év kerül még megadásra.

A magánvállalkozóknak az arra vonatkozó adatokat kell megadniuk, hogy alkalmaznak-e avagy sem átalányköltségeket.

Amennyiben igen, meg kell adniuk az éves bevételük és a befizetett járulékokaik összegét. Abban az esetben, ha nem alkalmaznak átalányköltségeket, meg kell adniuk a bizonyíthatóan felmerült kiadásokat is.

Ha a szülőknek jelenleg költségei vannak a gyermekek szabadidős tevékenységére, illetve a jövőben tervezik azt, a kalkulátor figyelembe veszi a gyermekeknek járó hozzájárulás folyósítására való jogosultságot is.

Forrás: webnoviny.sk / ma7.sk

Ezt már olvasta?

Cookies