Back to top

A szállodát is magasabb szintre emelik

Publikálva: 2016, március 13 - 16:52
Az elmúlt években teljesen megújult a dunaszerdahelyi termálfürdő és mindez az egyre növekvő látogatószámban is megmutatkozott. A fejlesztések azonban nem állnak meg, ennek részleteiről és az elmúlt év eredményeiről Somogyi Gábort, a THERMALPARK DS, Rt. igazgatóját kérdeztük.

Hogyan értékeli az elmúlt esztendőt a fürdő szempontjából?

A tavalyi esztendőben is sikerült folytatnunk azt a jó sorozatot, amelyet korábban megkezdtünk. A munkának és a befektetett energiának megvan a gyümölcse, hiszen rekordnagyságú bevételt értünk el. A szakma a 2015-ös nyárt eredményesnek tartja, sok volt a napsütés és ez a fürdők eredményein is meglátszott. Nálunk is így volt, de a további hónapokban is rengeteg vendég jött hozzánk, ennek köszönhetően a látogatottságunk meghaladta a 377 ezret, amely több mint 50 ezres növekedést jelent. Mindez a gazdasági eredményben is meglátszik, a vállalat nyereségessége is pozitív irányba változott.

Mennyire sikerült a nyáron kívül is megszólítani az érdeklődőket?

Ma már a fürdőnk esetében is nyári és téli idényről beszélhetünk, mert egész évben folyamatosan érkeznek hozzánk a fürdőzni vágyók. A téli szezon természetesen korlátozott kapacitást jelent, mivel csak a fedett medencék érhetőek el, de a kihasználtság ilyenkor is magas. Idén januárban és februárban például közel 20-20 ezer vendég látogatta meg a dunaszerdahelyi fürdőt. A fejlesztések hatása érezhető, hiszen a vendégeink használhatják a kibővített öltözőket, a belépőcsarnokot. A vendégek általános komfortérzetét szerettük volna növelni a közelmúltban végrehajtott beruházásokkal és úgy tűnik, sikerült elérnünk a szándékunkat. Most pedig új célokat kell kitűznünk, hogy merre tovább.

A tavalyi év végén bemutatott szaunavilág megtalálta a közönségét?

A szaunavilágot november végén nyitottuk meg, a kezdetek óta folyamatos az érdeklődés, nagyon pozitívak a visszajelzések és a rövid idő alatt is sikerült egy állandó vevőkört kialakítanunk. Az indulási tökéletlenségeket kijavítottuk, most pedig további lehetőségeket igyekszünk kínálni a közönségnek, amely minőségi szolgáltatást kap a versenytársaknál olcsóbb áron.

Milyenek a további fejlesztési tervek?

Igényként több minden merül fel, a nagy medence felújítása, a csúszda vagy a belső medencék bővítése, amelyek együttesen több millió euróba kerülnének. Sorba kell állítani ezeket, hogy a vállalat szempontjából mi a prioritás, a látogatók igényeit és a gazdasági eredményességet figyelve.
A fürdő stabilitása szempontjából már a másfél éve megkezdett felújítás előtt öt szakaszra bontottunk a folyamatot, ezek közül már csak egy lépés van hátra, méghozzá a szálláskapacitás bővítése. A fürdő épületében 16 szoba áll rendelkezésre, ez már nem elégíti ki a jelentkező igényeket, mert gyakran teltházasak vagyunk. A szobák számát 47-re szeretnénk bővíteni, miközben a régieket is felújítanánk. A cél, hogy egy busznyi vendégcsoportot el tudjuk helyezni és emellett maradjon hely az egyéni visszatérő vendégeinknek is. Ez a gyakorlatban egy szintemelést jelent, így alakul ki a közel háromszoros kapacitás.
A szobák kialakításánál a vendégek igényeit vesszük figyelembe, így lesznek kétágyas szobák, ennél kicsit nagyobbak, amelyek pótággyal egészíthetők ki, kiváló lehetőséget biztosítva a kisebb családoknak és összenyitható nagyobb családi szobák is.

Hogyan áll a beruházás előkészítése, mikor kerülhet megvalósításra?

A napokban indul az építkezési engedélyeztetés folyamata, ezt követően pályáztatásra kerülhet sor, ami még a nyár előtt megtörténhet. A szeptemberi hónapban elkezdenénk a megvalósítást, szakaszos folyamatban, legkésőbb pedig jövő év februárjában szeretnénk üzembe helyezni az új szobákat.

Hogyan készülnek a nyárra?

Ahogy említettem, a beruházást az őszre helyeztük, hogy teljesen a nyári szezonra fókuszálhassunk, miközben a vendégeink megelégedettségét szolgálja a munkánk. Jelenleg éppen ezért a saját stábunkat, a brigádosokat készítjük fel arra, hogy olyan élményt tudjunk nyújtani a vendégeinknek, érezzék, minőségi szolgáltatás kapnak és nem csak a környezet szép, hanem a bánásmód is magas színvonalat képvisel.
A fürdő közben már a 30 ezredik olyan látogatóját köszönthette, aki a RegioJettel való együttműködés keretében a vonatjeggyel együtt vásárolta meg a belépőjét és a közeljövőben az autóbuszvállalattal is egy hasonló projektet indít a létesítmény, így is egyre több vendéget csábítva a Dunaszerdahely idegenforgalmi büszkeségéhez.

Ezt már olvasta?

Cookies